Η πρόταση της Βάσως Καρασάββα για την απόδοση τιμής στο Λευτέρη Αθανασιάδη

 Η πρόταση της Βάσως Καρασάββα για την απόδοση τιμής στο Λευτέρη Αθανασιάδη

Η στενή συνεργάτιδα του αείμνηστου Λευτέρη Αθανασιάδη κ. Βάσω Καρασάββα, με επιστολή της στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο καταθέτει τη δική της πρόταση για να τιμηθεί ένας άνθρωπος που ως Δήμαρχος της πόλης παρουσίασε σημαντικότατο έργο.

Η επιστολή που θα διαβαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

Από την Βάσω Καρασάββα προς τον κ. Δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Μουριάδη, με την παράκληση να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Κύριε Δήμαρχε, απευθύνομαι σε σας μετά από την εκκωφαντική σιωπή δέκα ετών περίπου, από το θάνατο του αείμνηστου Δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη και την απουσία απόδοσης κάθε τιμής από τα τοπικά, πολιτικά, αυτοδιοικητικά και κομματικά πρόσωπα και στελέχη της Καβάλας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (ΥΓ1).

Ως στενή του συνεργάτιδα (υπήρξα επί 16 χρόνια ιδιαιτέρα του γραφείου του), σας υποβάλλω την πρόταση μου, για την απόδοση ελάχιστης τιμής, στο έργο, που άφησε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ο Λευτέρης Αθανασιάδης, αλλά και για να τιμηθεί σωστά η μνήμη του.

Η πρόταση είναι εξής: Να αναρτηθούν πινακίδες και ενημερωτικά σημεία σε όλα τα μεγάλα έργα του, στις οποίες θα αναγράφεται ότι «το παρόν έργο θεμελιώθηκε, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε επί Δημαρχίας Λευτέρη Αθανασιάδη, το έτος τάδε».

Προτείνω η αξιολόγηση των παραπάνω έργων του να γίνει από μία επιτροπή που θα οριστεί από εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και θα περιλαμβάνει μέλη και υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο από τη διοίκηση του Λευτέρη Αθανασιάδη, όσο και από τη δική σας διοίκηση, καθώς και με δημοτικούς συμβούλους απ’ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι προτάσεις της επιτροπής αυτής θα πρέπει να ολοκληρωθούν, σε αυστηρά σύντομο χρονοδιάγραμμα, βάσει των επίσημων πεπραγμένων που σας καταθέτω με την παρούσα και είναι αδιάψευστοι μάρτυρες μιας εποχής.

Την παρούσα πρόταση την κάνω εν γνώσει μου ότι θα εξαιρεθεί εκ των πραγμάτων, το τεράστιο έργο του Λευτέρη Αθανασιάδη στον πολιτιστικό, κοινωνικό και τουριστικό τομέα, τις υποδομές, τις διανοίξεις και διαπλατύνσεις δρόμων, πλατειών, πεζοδρομίων, φωτισμών και γενικώς αναμορφώσεων της Καβάλας, με ιδιαίτερη έμφαση στις γειτονιές της που άλλαξαν το πρόσωπο της πόλης και απασχόλησαν δεκάδες ανέργους συμπολίτες μας.

ΥΓ1. Το πολιτικό μνημόσυνο επί θητείας του κ. Κωστή Σιμιτσή ήταν σημαντικό μεν, αλλά απευθυνόνταν στο περιορισμένο κοινό μιας εκδήλωσης, ενώ οι προθέσεις της κ. Δήμητρας Τσανάκα ποτέ δεν ευοδώθηκαν και κατέληξαν σε πλήρη σιωπή.

ΥΓ2. Έγιναν αγωνιώδεις προσπάθειες από την τέως δημοτική σύμβουλο κ. Ελένη Βλατσιώτη και το δημοτικό σύμβουλο κ. Βαγγέλη Παππά για την απόδοση τιμής στον Αθανασιάδη, αλλά η μετονομασία οδών δεν ωφελεί, αφού στις αλλαγές που έγιναν όλοι θυμόμαστε τις παλαιές ονομασίες και ξεχνάμε τις νεότερες και βεβαίως η απόδοση τιμής δεν μπορεί να περιορίζεται σε μία μετονομασία.

Καβάλα 25 Φεβρουαρίου 2021

Σας ευχαριστώ

Βάσω Καρασάββα

Σκρά 15 Καβάλα

Τηλ 2510 228144


Στη φωτογραφία εκείνης της εποχής η Βάσω Καρασάββα με το Λευτέρη Αθανασιάδη

Διαβάστε επίσης