Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Νέστος αλλάζει σελίδα – 5 δεσμεύσεις τον οδηγούν στην ανάπτυξη»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Νέστος αλλάζει σελίδα – 5 δεσμεύσεις τον οδηγούν στην ανάπτυξη»

Με μια εντυπωσιακή σε συμμετοχή πολιτών εκδήλωση, με σύγχρονο σκηνικό και παρουσία, αλλά και με σύγχρονο τρόπο, καθώς απάντησε και σε ερωτήσεις, ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, πραγματοποίησε, χθες, Δευτέρα 24 Ιουνίου, την κεντρική του προεκλογική ομιλία για την περιοχή του Δήμου Νέστου, στην Χρυσούπολη.

 

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με σχέδιο και όραμα και για το Νομό Καβάλας, αλλά και για τις προτεραιότητες στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Νέστου. Τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις, ξέρουμε όλοι πολύ καλά, ότι μόνο δεινά φέρνουν στον τόπο. Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός, ρεαλισμός και ικανοί άνθρωποι για να μπορέσει ο Νομός Καβάλας να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη.Όχι για τους λίγους. Για όλους τους πολίτες. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Ότι μπορούμε χάρη σε όλα όσα έχει να μας προσφέρει ο τόπος μας να καταστήσουμε την περιοχή μας αναπτυξιακό πυλώνα όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου  «Καβάλα 2020 – 2050», που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του από καθηγητές του Χαροκόπειου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του πρώην Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οριοθετώντας τις προτεραιότητές του για το Νέστο για τον οποίο τόνισε ότι «βιώνει την εγκατάλειψη παρά το γεγονός ότι διαθέτει πλεονεκτήματα».

 

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες θέματα στα οποία περιλαμβάνονται:

 

  1. Η επέκταση της από αέρος αντιχαλαζικής προστασίας και στην Π.Ε. Καβάλας.

 

  1. Ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου της κοιλάδας του Νέστου.

 

  1. Η προώθηση δράσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων αποθηκευτικών ψυκτικών χώρων για την αποθήκευση ευπαθών αγροτικών προϊόντων όπως τα ακτινίδια, τα σπαράγγια κ.λπ.

 

  1. Η λειτουργία εμπορευματικού σταθμού, κυρίως για τα γεωργικά προϊόντα του νομού, στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

 

  1. Η ανάδειξη της Κεραμωτής ως τουριστικός προορισμός, δίνοντας έμφαση στο yachting, έτσι ώστε να προσελκύσει υψηλού επιπέδου τουρίστες.

 

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ακόμη ότι ο Νομός Καβάλας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που αφορούν τον Πρωτογενή Τομέα, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, την Ενέργεια και στάθηκε ιδιαίτερα στα γεωθερμικά πεδία στην περιοχή του Νέστου και του Παγγαίου τα οποία όπως σημείωσε «αποτελούν ενεργειακούς “θησαυρούς” για το Νομό Καβάλας».«Η αξιοποίησή τους», συνέχισε,«μπορεί να συμβάλλει ποικιλοτρόπως  στην αναβάθμιση της ζωής της τοπικής κοινωνίας.Η δημιουργία θέσεων εργασίαςκαι οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις στα γεωθερμικά πεδία παράγουν πλούτο, που θα διαμοιραστεί στο Νομό.  Παράλληλα, η αξιοποίηση της ενέργειας που παράγουν τα γεωθερμικά πεδία συμβάλλει καίρια σε περιβαλλοντικό επίπεδο, με δεδομένο πως η προστασία του φυσικού πλούτου θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον πανέμορφο Νομό μας. Ήδη, η επένδυση στο πεδίο του Νέστου αποτελεί οδηγόγια τα οφέλη της γεωθερμίας στην κοινωνία και την οικονομία».

 

Σ’ ό,τι αφορά για το τι θα αλλάξει στη χώρα μετά τις προσεχείς εκλογές,   ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αρχίζει μια νέα, πιο φωτεινή εποχή για την Ελλάδα. Μια εποχή που το χαμόγελο θα επιστρέψει στα χείλη μας. Ενωμένοι θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα που μας αξίζει. Με μια ικανή Κυβέρνηση, αποφασισμένη για τομές και μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα των Ελλήνων.Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν άνθρωπο που έχω τη χαρά και την τιμή να γνωρίζω 35 χρόνια. Και ξέρω πολύ καλά ότι είναι αποφασισμένος, καταρτισμένος, μεθοδικός και αποτελεσματικός. Δεν υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Δεν  πουλά  φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένα πράγματα και είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν πράξη όλα. Η δραστική μείωση της φορολογίας. Για να αναπνεύσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προσλάβουν εργαζόμενους και να μειωθεί η ανεργία. Η προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες ποιοτικές, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Με τομές στο Κράτος ώστε να γίνει φιλικό προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Με καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και νέο πλαίσιο αδειοδοτήσεων.  Με παρεμβάσεις για την αύξηση της ρευστότητας που θα καταστεί κινητήριος δύναμη για τις επενδύσεις. Η τήρηση του νόμου και της τάξης θα ισχύσει  από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.  Χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες της. Και αναλαμβάνουμε ρητά τη δέσμευση αυτή. Εξάλλου, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Ο επόμενος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είμαι βέβαιος ότι άμεσα θα κάνει πράξη τις παραπάνω δεσμεύσεις. Για να θέσει τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα του αύριο να ανθίσει στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις. Στηριζόμενη στους ανθρώπους της. Σε όλους εκείνους που μπορούν με σχέδιο και όραμα να την οδηγήσουν σε ένα λαμπρό μέλλον».

 

Για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα τόνισε: «Ζούμε σε δύσκολους και ταραγμένους καιρούς.Η ευρύτερη γειτονιά μας διανύει φάση αστάθειας, αναταραχής, αβεβαιότητας.Η Κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη, αποδείχτηκε μικρή  μπροστά στις προκλήσεις. Η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών αδικεί την Πατρίδα,  την Ιστορία, την εθνική μας κληρονομιά. Η αποθράσυνση της αλβανικής ηγεσίας θέτει σε κίνδυνο τα δικαιώματα της εκεί ελληνικής μειονότητας. Οι προκλήσεις των εξ’ Ανατολών γειτόνων μας  ξεπερνούν κάθε όριο. Οφείλουμε να τους στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα. Ναι στο διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Ναι στη συνεργασία, αλλά με σεβασμό στα δίκαιά μας. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε ίντσα από τα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

Διαβάστε επίσης