• 26 Απριλίου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης: «Οι στρατιωτικοί να μην ανησυχούν με τις εξελίξεις για το παλαιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Οι στρατιωτικοί να μην ανησυχούν με τις εξελίξεις για το παλαιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης όσον αφορά τις οικογένειες των στρατιωτικών που διαμένουν στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, εφόσον προχωρήσει η αξιοποίηση αυτού.

Με αφορμή και τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο της «Πρωινής»: «Το ζήτημα της αξιοποίησης του παλαιού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα  ήταν από τις βασικές μου προεκλογικές δεσμεύσεις.

Γιατί πραγματικά δεν μπορεί να έχουμε έναν τέτοιο χώρο, για τον οποίο μάλιστα υπάρχει εκπεφρασμένο ενδιαφέρον από μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη και να είμαστε αδιάφοροι.

Η διαδικασία προχωρά μέσα από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η συμβολή του συμπατριώτη μας, Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, είναι καθοριστική. Οι στρατιωτικοί να μην ανησυχούν.

Υπενθυμίζω ότι στο επενδυτικό σχέδιο που παρουσιάστηκε το 2010, οι οικογένειες που συνεχίζουν και ζουν στο παλαιό αεροδρόμιο διασφαλίζονται απόλυτα, δεν θα τους βγάλει κανείς από εκεί μέσα. Θα παραμείνουν εκεί, στο πλαίσιο μάλιστα της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που θα αναλάβει η εταιρία. Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν πάμε να λύσουμε ένα πρόβλημα και να δημιουργήσουμε ένα άλλο στις συγκεκριμένες οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ερωτηθείς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το ενδιαφέρον αρκετών στην Καβάλα να έχουν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι βλέπουν προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και αυτό είναι απολύτως λογικό.

Και αυτό διότι για αρκετά χρόνια ακόμα θα είναι η παράταξη που θα κυβερνά τον τόπο, κατά συνέπεια υπάρχουν αρκετοί και αρκετές ενδιαφερόμενοι για το θέμα αυτό. Όμως πριν φτάσουμε εκεί», τόνισε ο γαλάζιος βουλευτής, «η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, θα φέρει ένα νέο εκλογικό νόμο.

Με αυτόν θα καταργήσει τον προηγούμενο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως στόχο να μην λειτουργούν οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του πρώτου και του δεύτερου βαθμού, κάτι που αποδείχθηκε στην πράξη. Οι βασικές αλλαγές θα είναι εκλογή από τον πρώτο γύρο με 43% και η θητεία των Δημάρχων και των Περιφερειών θα επιστρέψει στην πενταετία».

Από εκεί και πέρα, υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «κάθε πράγμα στον καιρό του, όταν θα έρθει η ώρα. Άλλωστε, σε δήμους όπως ο δήμος Καβάλας η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει χρίσματα, αλλά στηρίξεις.

Και φυσικά, η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι πέρα και πάνω από κόμματα, οι επιλογές να είναι εντελώς αξιοκρατικές για να αναδείξουν οι τοπικές κοινωνίες αυτούς που μπορούν να υλοποιήσουν το όραμά τους, να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους και να εξυπηρετήσουν το συμπολίτη τους».

Διαβάστε επίσης