Μακάριος Λαζαρίδης: «Πανίσχυρη η σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που έχω κτίσει με τους πολίτες»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Πανίσχυρη η σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που έχω κτίσει με τους πολίτες»

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής, εμφανίστηκε υπερήφανος για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, παρά τα απρόβλεπτα εμπόδια που κλήθηκε να ξεπεράσει, καθώς και για την προσωπική του πορεία την τετραετία της βουλευτικής του θητείας.

«Τέσσερα χρόνια ήμουν εδώ. Δεν περιμένω να με μάθουν τώρα, στην προεκλογική περίοδο οι συμπολίτες μου. Δεν έχω το άγχος και την αγωνία να τρέξω την τελευταία στιγμή πριν από τις εκλογές.

Υπάρχει μια πανίσχυρη σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας και είμαι βέβαιος ότι θα αποτυπωθεί και στις κάλπες της Κυριακής», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, διαμηνύοντας: «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Μπορώ να ζήσω και χωρίς την πολιτική».

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε πρόσκληση σε όλους «να προσέλθουν στις κάλπες, ανεξάρτητα ποιο κόμμα ή ποιον υποψήφιο θα επιλέξουν. Είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας. Δεν γίνεται από τη μία να απέχουμε από τη διαδικασία και από την άλλη να ερχόμαστε εκ των υστέρων και να ασκούμε την οποιαδήποτε κριτική από το πληκτρολόγιο του καναπέ».

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Λαζαρίδης έκανε στους νέους, οι οποίοι «πρέπει να μιλήσουν με την ψήφο τους. «Έχουμε πολύ φωτεινά μυαλά, την πιο μορφωμένη νέα γενιά, με ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτική.

Και αυτό, ενώ  υπάρχουν κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία, που έχουν εφαρμόσει πολιτικές για τους νέους, όπως η τριπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, η παροχή φθηνής στέγης, η εφαρμογή του πρώτου ενσήμου και η διάθεση κονδυλίων γι’ αυτούς από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να τους πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Ο Μακάριος Λαζαρίδης εξέφρασε την απορία του για την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να δεχτεί την πρόταση Μητσοτάκη για λεπτομερή κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων. «Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, κοστολογημένο στα 9,1 δις, σε ορίζοντα τετραετίας.

Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας προσδιορίζει το κόστος του δικού του προγράμματος στα 5,5 δις ετησίως, ενώ εμείς το έχουμε κοστολογήσει στα 21 δις ετησίως ή στα 84 δις ευρώ σε βάθος τετραετίας. Μόνο τρία μέτρα από αυτά που προτείνει, η μείωση του φόρου στα καύσιμα και τα τρόφιμα, καθώς και η αύξηση των συντάξεων κοστίζουν 4,6 δις ετησίως. Ας πάψει να κοροϊδεύει πλέον. Αν εφαρμοστούν όλα όσα υπόσχεται, η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα μνημόνια», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

Διαβάστε επίσης