Μακάριος Λαζαρίδης: «Πάντα ήθελα να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Ν. Καβάλας»

 Μακάριος Λαζαρίδης: «Πάντα ήθελα να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Ν. Καβάλας»

Καλεσμένος στο στούντιο του ράδιο Πρωινή ήταν χθες ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Μίλησε περισσότερο για τον εαυτό του, σε μια συνέντευξη σχεδόν 30 λεπτών. Εξήγησε τη σχέση του με την Καβάλα, στην οποία γεννήθηκε το 1969. Οι γονείς του έχουν καταγωγή από την Καβάλα, διέμεναν στη συνοικία του Τιμίου Σταυρού. Σε ηλικία 9 μηνών έφυγε μαζί με τους γονείς του για την Αθήνα, όπου ο πατέρας του βρήκε εργασία στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ο Μακάριος Λαζαρίδης περνούσε τα Καλοκαίρια του στο Περιγιάλι, διαμένοντας στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Οι σχέσεις του με την Καβάλα διατηρήθηκαν στενές με επισκέψεις συχνές όσο τα χρόνια περνούσαν. Στη ΝΔ μπήκε παιδάκι ηλικίας 15 ετών, μέσα από συμπτώσεις της εποχής. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μέσα ενημέρωσης των Αθηνών ενώ ανέπτυξε στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Όπως τόνισε, πάντα παρακολουθούσε τα δρώμενα στο Ν. Καβάλας.

Ο κ. Λαζαρίδης κλήθηκε να απαντήσει στη βασική ερώτηση της εποχής, γιατί επιλέγει την Καβάλα ώστε να είναι εδώ υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ: « Από μικρός έχοντας εμπλακεί με την πολιτική είχα πάντα στο μυαλό μου αυτό που λέμε κεντρική πολιτική σκηνή. Πάντα το είχα στο μυαλό μου ότι αν το έκανα, θα ήθελα να το κάνω μόνο στην Καβάλα. Πουθενά αλλού. Ήταν ένας στόχος που δεν ήξερα αν ποτέ εκπληρωθεί και δεν ξέρω αν θα εκπληρωθεί. Έχω εκφράσει ένα ενδιαφέρον να είμαι υποψήφιος βουλευτής… Είναι μια απόφαση δική μου που δεν ήταν καθόλου εύκολη. Το είχα λοιπόν στο μυαλό μου, το συζητούσα και με τον πρόεδρο πρέπει να πω. Έλεγα ότι θα το κάνω στην Καβάλα. Καταλαβαίνω τα ερωτήματα… Είμαι ένα προβεβλημένο στέλεχος της παράταξης, είμαι δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ. Θα μπορούσα πράγματι να είμαι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στο υπόλοιπο Αττικής ή και στο Επικρατείας. Εγώ πάντα ήθελα την Καβάλα, πάντα ήθελα με σταυρό. Ο σταυρός σου δίνει τη δυνατότητα και τη δυναμική για να έχεις και μια στενή σχέση με τους πολίτες. Ακόμη κι αν ήμουν στο Επικρατείας, κάποια στιγμή θα έπρεπε να επιλέξω μια εκλογική περιφέρεια. Την επιλέγω από την αρχή. Εκφράζω την επιθυμία μου να είμαι σε αυτήν την περιφέρεια. Θα πω γιατί. Ο Νομός Καβάλας έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα. Τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, μεταποίηση κτλ. Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία για όλους μας αφού η Καβάλα θα έχει έναν άνθρωπο δίπλα στον αυριανό Πρωθυπουργό. Θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα για τον τόπο. Πρέπει να ξέρετε ότι είμαι της λογικής Μητσοτάκη. Δεν θα πω πράγματα που δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε».

Η επόμενη ερώτηση αφορά όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους υποψήφιους βουλευτές με τη ΝΔ στην Καβάλα. Εδώ- ρωτήθηκε- βρίσκεται μια διαμορφωμένη κατάσταση από πλευράς στελεχών κτλ. Η απάντηση ήταν η εξής: « Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε για να αλλάξει τις διαμορφωμένες καταστάσεις. Δεν εκλέχθηκε για να ακολουθήσει την πεπατημένη.  Οι έλληνες πολίτες τον έκαναν αρχηγό της ΝΔ λέγοντας ο ίδιος ότι εγώ είμαι ο καλύτερος από τους άλλους τρεις για να αλλάξω τη ΝΔ».

Στην επόμενη ερώτηση καλείται να απαντήσει για τη διαδικασία επιλογής των 6 υποψήφιων βουλευτών κι αν αυτή θα είναι αξιοκρατική: « Απάντηση: Δε θα μπω στην ονοματολογία. Οι επιλογές θα είναι απολύτως αξιοκρατικές. Όπως είναι πάντα οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό θέλουν οι πολίτες, για αυτό να είναι 100% βέβαιοι. Από εκεί και πέρα το πώς θα διαμορφωθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι ένα ζήτημα που αφορά τον ίδιο τον πρόεδρο και τα αρμόδια όργανα που θα επιφορτιστούν με αυτήν την αποστολή όταν έρθει η ώρα. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε. Ακούω και εγώ διάφορα σενάρια. Εκεί που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας είναι ότι όπου κι αν έχω πάει με τον πρόεδρο, σε όλη την Ελλάδα η απαίτηση των πολιτών για ανανέωση της ΝΔ είναι πάνδημη. Κι όταν λέμε για ανανέωση δεν εννοούμε μόνο ηλικιακά. Γιατί δεν πάσχουμε από ηλικιακό ρατσισμό. Αλλά πρέπει να πω ότι οτιδήποτε δεν ανανεώνεται στο τέλος πεθαίνει».

Ο Μακάριος Λαζαρίδης βρίσκεται στην Καβάλα από την προηγούμενη εβδομάδα. Πέραν της συμμετοχής του στις διάφορες εκδηλώσεις (κοπή βασιλόπιτας κτλ), περιοδεύει σε όλο το Νομό. Συναντά και συνομιλεί με κόσμο. «Θέλω να γυρίσω το νομό δύο φορές» λέει χαρακτηριστικά.

 

******

 

 

Διαβάστε επίσης