• 20 Απριλίου 2024,

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Κράτος σταματάει να είναι συνέταιρος του αγρότη και του ελεύθερου επαγγελματία»

 Μακάριος Λαζαρίδης:  «Το Κράτος σταματάει να είναι συνέταιρος του αγρότη και του ελεύθερου επαγγελματία»

Την ανάγκη «να σταματήσουμε να ζούμε με τις ψευδαισθήσεις, που επί χρόνια παρήγαγαν οι μύθοι γύρω από το Ασφαλιστικό μας σύστημα και να προσαρμοστούμε επιτέλους στην πραγματικότητα της σημερινής συγκυρίας», υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)».

Με το παρόν σχέδιο νόμου, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «φροντίζουμε να επιβεβαιώσουμε ότι από εδώ και στο εξής η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας εργαζόμενος θα μπορεί ταυτόχρονα να απολαμβάνει και κοινωνική και ασφάλιση», ως εκπλήρωση μιας ακόμα προεκλογικής δέσμευσης της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως «την πιο αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ασφαλιστική πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ» και η οποία «δεν κρύβει το ζήτημα κάτω από το χαλί».

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος, εξήγησε, «ασφαλιστικό νομοσχέδιο συνοδεύεται από πλήρη αναλογιστική μελέτη κύριων και επικουρικών συντάξεων που επιβεβαιώνει την βιωσιμότητα του συστήματος μέχρι το 2070 καθώς και ειδική μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την επάρκεια των συντάξεων.

Ταυτόχρονα, τηρεί τις εθνικές δεσμεύσεις που έχει η χώρα μας καθώς η συνταξιοδοτική δαπάνη ως ποσοστό του Α.Ε.Π. πρέπει να συγκλίνει μετά το 2030, με το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών».

Η συγκεκριμένη πρόταση, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, μεταξύ άλλων, «παρέχει κίνητρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, παρέχει ανάσες ελευθερίας στην αγορά και αποδεικνύει ότι η ψηφιακή υπηρεσία για τις συντάξεις μπορεί να γίνει άμεσα ανθρωποκεντρική».

Επιπλέον, τόνισε, πρόκειται για «μια πρόταση που αποκαθιστά τη δικαιοσύνη και θα μου δώσει τη δυνατότητα να επισκεφθώ τους αγρότες στην Λεκάνη Καβάλας και να τους πω ότι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μπορεί κάποιος βουλευτής να φέρει καλά μαντάτα για τις συντάξεις των συμπολιτών του».

Απευθυνόμενους στο σύνολο των Βουλευτών, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Επιτρέψτε μου να το πω αγοραία όπως συζητιέται στα καφενεία, στο Οφρύνιο της Καβάλας. Με αυτό το ασφαλιστικό σύστημα και σε συνδυασμό με τις φοροελαφρύνσεις σταματάει το κράτος να είναι συνέταιρος του αγρότη και του ελεύθερου επαγγελματία. Αντίθετα, αρχίζει επιτέλους να γίνεται το στήριγμά του και να τον αφήνει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: τη δουλειά του».

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης