• 20 Απριλίου 2024,

Μάκης Καφετζής: «Σπουδαία χρονιά για το Βύρωνα, πρόκληση η Γ` Εθνική» 

 Μάκης Καφετζής: «Σπουδαία χρονιά για το Βύρωνα, πρόκληση η Γ` Εθνική» 

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή και στον Τάσο Πατσίδη, παραχώρησε ο Μάκης Καφετζής ο οποίος κατέχει τη θέση του Β` Αντιπροέδρου στο ΔΣ του Βύρωνα ενώ παράλληλα είναι και υπεύθυνος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Αναφέρθηκε αφού έκανε την αποτίμηση της περασμένης σεζόν, στη νέα προσπάθεια του Βύρωνα που αυτή τη φορά θα είναι σε Εθνική κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Αφήνει πίσω του ο Βύρωνας μια ονειρική χρονιά, ήταν κάτι που το περιμένατε;

Απ: Όντως ήταν μια σπουδαία χρονιά για το σύλλογο.

Φυσικά με αποκορύφωμα την άνοδο στη Γ` Εθνική, η οποία ήρθε μάλιστα μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Το ζήσαμε και το ευχαριστηθήκαμε. Νιώθουμε υπερήφανοι. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της πορείας. Πρωτίστως τον προπονητή κ. Στέλιο Ιγνατιάδη και στη συνέχεια  τον γυμναστή κ. Κώστα Αρβανίτη, τον προπονητή τερματοφυλάκων κ. Καρασάββα και όλους τους παίκτες οι οποίοι δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό.  Αυτοί ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Από την πλευρά της διοίκησης προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Βλέποντας την πορεία της ομάδας από την αρχή, είχαμε την αίσθηση ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος με επιτυχία. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί η άνοδος από κανέναν. Το άξιζε ο Βύρωνας με το παραπάνω. Στα μπαράζ βγήκαμε πρώτοι ενώ είχαμε απέναντι μας ομάδες με ιστορία όπως ο Πανθρακικός και ο Καμπανιακός.

Ερ: Οι περισσότεροι όμως παίκτες από το περσινό ρόστερ δεν συνεχίζουν στο Βύρωνα.

Απ: Κοιτάξτε αυτό πάνω κάτω το γνωρίζαμε ότι θα γίνει.

Κυρίως έχει να κάνει σχέση με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους. Δεν υπήρχαν θέματα μεταξύ μας. Σεβαστήκαμε το γεγονός ότι δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της Γ` Εθνικής, με περισσότερες προπονήσεις, ταξίδια και όλα αυτά.

Οπότε άλλαξε το ρόστερ σε μεγάλο βαθμό. Δε το συζητάμε ότι θέλαμε να μείνουν όλα τα παιδιά που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο να αλλάξει κατηγορία ο Βύρωνας. Χωρίσαμε σαν φίλοι, παραμένουν όμως για μας ευπρόσδεκτοι αν θελήσουν να επιστρέψουν.

Ερ: Είναι μια πρόκληση για το Βύρωνα η Γ`Εθνική;

Απ: Φυσικά και είναι. Είναι μια ακόμη πρόκληση θα έλεγα μετά τις περσινές που είχαμε. Θέλουμε να είμαστε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Να παίξουμε βασικό ρόλο.

Ο Βύρωνας μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε σε Εθνική κατηγορία. Δε θέλουμε να είμαστε περαστικοί. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο.

Ερ: Η παρουσία του ΑΟΚ στη Γ` Εθνική, επηρεάζει τα πλάνα του Βύρωνα; Ποιος θα το φανταζόταν τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΟΚ και Βύρωνα στη Γ` Εθνική.

Απ: Σε καμία περίπτωση. Πρώτα απ` όλα όλοι είμαστε ΑΟΚ. Αυτό δεν το συζητάμε. Εμείς θέλουμε τον ΑΟΚ, όσο πιο ψηλά γίνεται. Οι δικές μας οι φιλοδοξίες και οι στόχοι είναι διαφορετικοί. Η πόλη θα έχει δυο ομάδες στη Γ` Εθνική.

Σίγουρα θα ζητήσουμε να μη συμπίπτουν οι εντός έδρας αγώνες μας. Από εκεί και πέρα δεν ήθελε κανείς από μας τον ΑΟΚ στη Γ` Εθνική. Ελπίζουμε όλοι να ξαναβρεθεί σύντομα εκεί που του αξίζει. Τα μεταξύ μας παιχνίδια, θα είναι μια γιορτή, κάτι το πολύ καλό και για τους φιλάθλους της πόλης.

Ερ: Το οικονομικό θα είναι δύσκολο για τον Βύρωνα σε μια κατηγορία ιδιαίτερα απαιτητική;

Απ: Για όλες τις ομάδες θα είναι δύσκολο. Η προσπάθεια που απαιτείται είναι μεγάλη. Η διοίκηση του Βύρωνα έως τώρα έχει δείξει ότι έχει νοικοκυριό. Είναι μια ομάδα ο Βύρωνας που βγάζει υγεία.

Φυσικά ζητάμε και τη συμπαράσταση των φιλάθλων της Καβάλας. Θέλουμε τη βοήθεια τους, έστω με ένα εισιτήριο διαρκείας. Θέλουμε την παρουσία τους στο Βερούλειο Στάδιο σε αυτή τη νέα μας προσπάθεια.

Τους ευχαριστούμε για την περσινή τους βοήθεια κυρίως στα μπαράζ ανόδου στη Γ` Εθνική. Επίσης όλους τους φιλάθλους και των άλλων τοπικών ομάδα που μας συμπαραστάθηκαν στα ματς στο Βερούλειο.

Ερ: Εχει ταβάνι αυτή η πορεία του Βύρωνα;

Απ: Δεν πετάμε στα σύννεφα. Ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε. Εχουμε πετύχει αρκετά μέχρι τώρα. Ένας βασικός στόχος όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ομάδας, ήταν να αλλάξουμε όλη τη φιλοσοφία. Ο Βύρωνας να μην είναι μια ομάδα που θα συμπληρώνει το τοπικό πρωτάθλημα.

Αρχικά αυτό το καταφέραμε. Μετά δημιουργήσαμε μια ομάδα πρωταθλητισμού στην Α` κατηγορία με στόχο σιγά-σιγά να ανέβουμε στη Γ` Εθνική κατηγορία. Το καταφέραμε και αυτό. Τώρα μπροστά μας έχουμε ένα  δύσκολο εγχείρημα.

Προς το παρόν το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στο νέο πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής. Εύχομαι να τα καταφέρουμε.

Διαβάστε επίσης