• 20 Απριλίου 2024,

Κτητορικό μνημόσυνο για το Μακαριστό Γέροντα Ιωακείμ Καραχρήστο (φωτογραφίες)

 Κτητορικό μνημόσυνο για το Μακαριστό Γέροντα Ιωακείμ Καραχρήστο (φωτογραφίες)

*Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την προς Κύριον εκδημεία του.


Την Κυριακή 7 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Νικητών Δ.Δ. Νέστου/Νομού Καβάλας, τελέστηκε Θεία Λειτουργία καθώς και το Κτητορικό μνημόσυνο του Μακαριστού Γέροντος και Πνευματικού μας Πατρός Ιωακείμ Καραχρήστου, με τη συμπλήρωση ενός έτους από την προς Κύριον εκδημεία του.

Χοροστάτησε ο Δικαίος της Ιεράς Κοινοβιακής Παντοκρατορινής Σκήτης Προφήτου Ηλιού, Αρχιμανδρίτης Γέροντας Φιλήμων, συμπροσευχόμενος με τον Πατέρα Βαρθολομαίο και τον Πατέρα Ονήσιμο -που ήρθαν από το Περιβόλι της Παναγίας για την Πανήγυρη της Ιεράς Μονής και το μνημόσυνο -τον Πατέρα Αθανάσιο και τη συνοδεία της Γερόντισσας Ευδοκίας.

Παρών και ο πρώην Υπουργός και Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γιώργος Καλαντζής. Προσήλθαν να συμπροσευχηθούν για τη ψυχή του Γέροντος Ιωακείμ πολλά Πνευματικά τέκνα του καθώς και πολλοί που ευλαβούνταν το Μακαριστό μας Πατέρα από την Καβάλα-τη Δράμα-τη Ξάνθη-τη Θεσσαλονίκη.

Στις καρδιές των Πατέρων της Σκήτης -των Πατέρων από τα χρόνια της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης- όλων των Πατέρων που συν λειτούργησε επί εξήντα και πλέον έτη -των Μοναζουσών γυναικών στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νικητών- των μυριάδων Πνευματικών του παιδιών -όλων γνωστών- φίλων και αγνώστων θα είναι πάντοτε χαραγμένες οι νουθεσίες του και οι προτροπές του που μόνο αντικείμενο είχαν την κατά ΘΕΟΝ πολιτεία μας.

Ευχόμαστε καλή αντάμωση πολυαγαπημένε Γέροντα μας…

Μπάμπης Παναγιωτίδης

Διαβάστε επίσης