Μάκης Παπαδόπουλος: να ανατρέψουμε την ΗΤΤΑ που υπέστη ο Δήμος μας για το Κάτω Νοσοκομείο

 Μάκης Παπαδόπουλος: να ανατρέψουμε την ΗΤΤΑ που υπέστη ο Δήμος μας  για το Κάτω Νοσοκομείο

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ο Μάκης Παπαδόπουλος για την υπόθεση της αξιοποίησης του Κάτω Νοσοκομείου, χαρακτήρισε σαν «ήττα» του Δήμου Καβάλας την αρνητική εξέλιξη που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία θεωρεί ότι η ιδιοκτησία του Κάτω Νοσοκομείου ανήκει στο Δημόσιο. Στα βασικά σημεία της ομιλίας του αναφέρθηκε στα εξής:

·         «Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες»: ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέδειξε τις ευθύνες της Δημάρχου Καβάλας αλλά και του Κωστή Σιμιτσή στην «ήττα» αυτή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι από το 2012 που δεν επικυρώθηκε από το Υπουργείο η θετική για τον Δήμο μας Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Καβάλας και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στη συνέχεια από το 2014 που προέκυψε η αρνητική για τον Δήμο Καβάλας γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και η σημερινή είτε ασχολήθηκαν επιφανειακά είτε δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την υπόθεση, εγκαταλείποντάς τη στην τύχη της.

·         «Μας θέλει συνενόχους στα τραγικά λάθη της»: τόνισε ότι ΤΟ ΜΟΝΟ που ενδιαφέρει τη Δήμαρχο αυτή τη στιγμή είναι να καλύψει το τεράστιο λάθος της επιστολής της 26ης Ιουλίου, με την οποία ουσιαστικά μέσα στον πανικό της «αναγνώρισε» την κυριότητα του Δημοσίου επί του Κάτω Νοσοκομείου, και να κάνει «συνενόχους» τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην πρόχειρη και ανεύθυνη διαχείριση της υπόθεσης: «Δεν μπορούμε με αποφάσεις – «σαλάτα» να πηγαίνουμε να διαπραγματευόμαστε στο Υπουργείο Οικονομικών την τύχη της ακίνητης περιουσίας του Δήμου».

·         «Η πρόταση για ξενοδοχείο ιαματικού τουρισμού δεν υπάρχει πουθενά και δεν είναι προϊόν συζήτησης και απόφασης, αλλά προϊόν φαντασίας και αερολογίας»: ο Μάκης Παπαδόπουλος αμφισβήτησε ευθέως σαν «αερολογία» ότι υπάρχει μελετημένη πρόταση για τη δημιουργία ξενοδοχείου ιαματικού τουρισμού στο Κάτω Νοσοκομείο, αποδεικνύοντας με τα σχετικά έγγραφα ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός του Δήμου για κάτι τέτοιο. Επισήμανε την ανάγκη να γίνει μία μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για την χρήση που τελικά θα επιλεγεί στο Κάτω Νοσοκομείο, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτή θα λάβει υπόψη της παρόμοιες χρήσεις σε άλλα ακίνητα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή (π.χ. στο στρατόπεδο Ασημακόπουλου): «αν η μελέτη γίνει στη λογική αυτή και προκρίνει τη δημιουργία τουριστικής μονάδας με συγκεκριμένα στοιχεία, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα την ψηφίσουμε. Και θα την ψηφίσουμε γιατί θέλουμε να σεβόμαστε τις διαδικασίες του Δήμου και όχι να τις γελοιοποιούμε».

·         «Να κερδίσουμε χρόνο και να οργανωθούμε καλύτερα – όχι σε βιασύνες και προχειρότητες»: ο Μάκης Παπαδόπουλος πρότεινε να προετοιμαστεί καλύτερα ο Δήμος Καβάλας στα ζητήματα της ιδιοκτησίας, της στατικής επάρκειας του κτιρίου και της χρήσης του ακινήτου μέσα από συγκεκριμένες μελέτες και μετά να ξεκινήσει την επίσημη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο: «Άλλο είναι το άμεσο και το γρήγορο, και άλλο το βιαστικό και το πρόχειρο. Αφού φτάσαμε να έχουμε χάσει 6 χρόνια με ευθύνη των δύο Δημάρχων, ας αξιοποιήσουμε λίγο ακόμη χρόνο για να προετοιμαστούμε καλύτερα σε συνεννόηση και με το Υπουργείο, για να έχουμε μία ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και πειστική επιχειρηματολογία, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ».

·         «Πρέπει να δούμε στο σύνολό της την ακίνητη περιουσία του Δήμου»: Τέλος, πρότεινε να εκπονηθεί μία ολοκληρωμένη μελέτη για τις χρήσεις όλων των ακινήτων που διαθέτει και διεκδικεί ο Δήμος, όπως επίσης να συσταθεί μία ειδική Επιτροπή Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας που θα απαρτίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες και τεχνοκράτες, ώστε ο Δήμος να ασχολείται συστηματικά και όχι αποσπασματικά με το ζήτημα της ακίνητης περιουσίας του.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ!

 

Διαβάστε επίσης