• 18 Απριλίου 2024,

Μάκης Παπαδόπουλος: Καλή σχολική χρονιά με νέα κριτική στη Δήμαρχο

 Μάκης Παπαδόπουλος: Καλή σχολική χρονιά με νέα κριτική στη Δήμαρχο

Πριν λίγη ώρα ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ανάρτηση με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης του νέου σχολικού έτους. Το κείμενο εκτός από ευχές περιέχει μπόλικη κριτική στη δήμαρχο.

Αναφέρει τα ακόλουθα:

«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς, στους γονείς και φυσικά στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά!

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά στη διάπλαση της προσωπικότητας των παιδιών μας, αλλά και την ανάπτυξη των γνώσεών τους, πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες κυρίως υλικοτεχνικά.

Η διοίκηση της κ. Τσανάκα έχει εγκαταλείψει τα σχολεία από την αρχή της θητείας της. Εδώ και 4 χρόνια, τα σχολεία ξεκινάνε με πολλαπλά προβλήματα στη συντήρηση των κτιρίων. Η διοίκηση του Δήμου καθυστερεί να αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας για τις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων (γιατί άραγε; μήπως καλύπτει άλλες ανάγκες;) και δεν κάνει τις απαραίτητες εργασίες μέσα στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να τρέχουν την τελευταία στιγμή λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία και να κάνουν “μπαλώματα”, σε όσα βέβαια προλαβαίνουν να κάνουν.

Η συντήρηση των σχολικών κτιρίων πρέπει να γίνεται στη διάρκεια των θερινών διακοπών και η σχετική χρηματοδότηση του Υπουργείου πρέπει να αξιοποιείται εγκαίρως. Θέλει όμως καλό προγραμματισμό, κάτι άγνωστο για την κ. Τσανάκα… Ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός στις συντηρήσεις των σχολείων είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Επίσης, χρειάζεται αύξηση της επιχορήγησης των σχολείων από τον Δήμο μέσω των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών. Δεν είναι δυνατόν η κ. Τσανάκα να δίνει στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ 1,5 εκατομμύριο ευρώ (!!!) ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και να “καταδικάζει σε φτώχεια” εκπαιδευτικούς και μαθητές δίνοντας “ψίχουλα” για να βγάλουν την χρονιά. Η αύξηση της επιχορήγησης στα σχολεία είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Έπειτα, τα σχολεία πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία στο να αποφασίζουν την προμήθεια υλικών που έχουν ανάγκη. Όχι να αποφασίζει ο Δήμος και να καταλήγει να αγοράζει υλικά που δεν είναι χρήσιμα για τα σχολεία ή σε ποσότητες που δεν χρειάζονται.

Όπως και να ‘χει όμως, η διοίκηση του Δήμου οφείλει να διαχειρίζεται με ΧΡΗΣΤΟ ΤΡΟΠΟ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ τις δαπάνες, από τη διενέργεια των διαγωνισμών μέχρι την προμήθεια των υλικών. Η μέχρι τώρα κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. Η διαφάνεια στις δαπάνες είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Τέλος, ειδική προτεραιότητα για τον Δήμο πρέπει να είναι η ωρίμανση έργων για νέα σχολικά κτίρια για σχολεία που στεγάζονται σε παλιές και προβληματικές κτιριακές εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα, 4 χρόνια πέρασαν και η διοίκηση του Δήμου δεν κατάφερε ακόμη να ετοιμάσει πρόταση για το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων ή το κτίριο του 5ου – 6ου νηπιαγωγείου, για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Η κατάρτιση μελετών για νέες σχολικές μονάδες είναι για μένα ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

Και πάλι, εύχομαι σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά!».

 

 

Διαβάστε επίσης