Μάκης Παπαδόπουλος: να ελεγχθούν υποδομές, δίκτυα και σπίτια για ζημιές λόγω κακοκαιρίας

 Μάκης Παπαδόπουλος: να ελεγχθούν υποδομές, δίκτυα και σπίτια για ζημιές λόγω κακοκαιρίας

 Δυστυχώς, τα παθήματα του Ιανουαρίου του 2017 δεν έγιναν “μαθήματα” για τη Δημοτική Αρχή.

 

Οι πολίτες του Δήμου Καβάλας βλέπουν τη σημερινή διοίκηση του Δήμου να αποδεικνύεται εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο λίγων ωρών.

 

Τα προβλήματα από τη χθεσινή χιονόπτωση προκλήθηκαν, επειδή η διοίκηση του Δήμου δεν είχε αλάτι για να ρίξει στους δρόμους!

 

Επίσης, δεν είχε έγκαιρα εξασφαλίσει προσωπικό και μηχανήματα από ιδιώτες εργολάβους, ενώ γνώριζε ότι έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Αν η κακοκαιρία και ο παγετός κρατούσαν, η πόλη, τα χωριά και οι δημότες θα είχαν αποκλειστεί εντελώς, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και την ασφάλειά τους, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

 

Προτεραιότητα τώρα είναι να ελεγχθούν και να αποκατασταθούν από τον Δήμο ΑΜΕΣΑ όλες οι ζημιές:

 

  • Πρώτιστα σε σχολικά κτίρια και σε αυλές που συνεχίζουν να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς εξαιτίας του πάγου που έχει δημιουργηθεί εδώ και μέρες σε πολλές από αυτές.
  • Σε δρόμους, δρομάκια, στενά, σκαλάκια σε όλες τις «ορεινές» γειτονιές της Καβάλας και στα χωριά του Δήμου, για να εξυπηρετηθούν και να προστατευτούν οι δημότες (και κυρίως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα και άρρωστοι) από τραυματισμούς και τα οχήματα από ατυχήματα.
  • Στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ.
  • Σε κατοικίες δημοτών που έχουν προβλήματα σε βασικές υποδομές πρόσβασης, ρεύματος και νερού και να δώσει άμεσα λύση παρεμβαίνοντας και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Διαβάστε επίσης