• 29 Μαρτίου 2024,

Μάκης Παπαδόπουλος :”Μην παίζετε με τον τουρισμό, κυρία Ιωσηφίδου! “

 Μάκης Παπαδόπουλος :”Μην παίζετε με τον τουρισμό, κυρία Ιωσηφίδου! “

Αρχικά, πρέπει να δηλώσω ρητά ότι η αύξηση του τουρισμού είναι ξεκάθαρα κοινός μας στόχος και επιδίωξη.

Ωστόσο, διαφωνώ με τους πανηγυρισμούς της Πρόεδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2018 (από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο) ο μέσος όρος πληρότητας των ξενοδοχείων διαμορφώθηκε στο 59%!! Προφανώς, δεν γνωρίζει να διαβάζει στατιστικά στοιχεία.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στο πρώτο τρίμηνο του 2018 (δηλαδή Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο) ο μέσος όρος πληρότητας στα ξενοδοχεία της πόλης μας ήταν 24% και στο δεύτερο τρίμηνο ήταν 35,43%. Άρα, η μέση πληρότητα για το πρώτο εξάμηνο είναι 29,72% και όχι 59%!

Για να φτάσουμε σε τέτοια πληρότητα, έπρεπε στο δεύτερο τρίμηνο (δηλ. Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο) να έχουμε πληρότητα 95,3%!!!!!

Επειδή γνωρίζω καλά ότι τέτοιες πληρότητες πιάνουμε κυρίως κατά τον μήνα Αύγουστο, αμφισβητώ τις εκτιμήσεις και τους πανηγυρισμούς της κυρίας Ιωσηφίδου.

 Την καλώ να εξηγήσει δημόσια και με συγκεκριμένα στοιχεία πώς φτάνουμε στο 95% πληρότητα στο δεύτερο τρίμηνο και στο 59% μέση πληρότητα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Με τέτοιες ψευδείς εκτιμήσεις, η κ. Ιωσηφίδου δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις για την τουριστική κίνηση και παρασύρει τους απλούς συμπολίτες μας και τους επαγγελματίες σε λανθασμένες επενδυτικές κινήσεις που μπορούν να τους προκαλέσουν οικονομικές ζημίες.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”

Ο Επικεφαλής

Διαβάστε επίσης