Μάλλον αλλάζει το όνομα της οδού Μητροπόλεως

 Μάλλον αλλάζει το όνομα της οδού Μητροπόλεως

30 Ιουλίου 2018 το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας έλαβε μία ομόφωνη και μία κατά πλειοψηφία απόφαση σχετικά με θέματα ονοματοδοσίας οδών. Προκειμένου να εγκριθούν οι δύο αποφάσεις θα πρέπει να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της αποκεντρωμένης διοικήσεως Μακεδονίας – Θράκης. Η συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα.

Πρόκειται για την επιτροπή που προβλέπεται από το άρθρο 8 του νόμου 3463/2006. Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής είναι υπηρεσιακός παράγοντας και μέλη της δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο φιλόλογοι – διευθυντές σχολείων με γνώσεις ιστορίας. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή συζήτησε κατ’ αρχήν τις δύο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας και είναι θετική και για τις δύο.

Κατά συνέπεια, φαίνεται ότι θα αλλάξει το όνομα της οδού Μητροπόλεως που θα λάβει το όνομα του Μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου. Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις της συγκεκριμένης επιτροπής είναι τελεσίδικες. Η επιτροπή της αποκεντρωμένης δε συνεδριάζει συχνά, ενώ η προηγούμενη συνεδρίασή της έγινε πριν από δύο τουλάχιστον χρόνια.

Στην επόμενη συνεδρίασή της θα απασχοληθεί και με δύο ακόμη θέματα. Το προαναφερόμενο του δήμου Καβάλας αφορά στον αθλητή Χατζηγεωργίου. Το έτερο θέμα σχετίζεται με το όνομα της πλατείας Κοκκινοχώματος για το οποίο το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου προτείνει να ονομαστεί «Πλατεία Γενοκτονίας Ποντίων».

 

 

 

Διαβάστε επίσης