Μάλλον από αναμμένο κερί η φωτιά στην κατοικία της οδού Κάνιγγος

 Μάλλον από αναμμένο κερί η φωτιά στην κατοικία της οδού Κάνιγγος

Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης κάτοικοι της οδού Κάνιγγος στον Τίμιο Σταυρό είδαν καπνούς να βγαίνουν από ισόγεια κατοικία. Ειδοποίησαν την πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα. Μάλιστα το ένα (μεγάλων διαστάσεων) δεν μπόρεσε να πλησιάσει το σημείο, στάθμευσε κι ήταν σε ετοιμότητα στον κόμβο του Τιμίου Σταυρού. Η πυροσβεστική αντιμετώπισε εύκολα την φωτιά που όντως υπήρχε στο εσωτερικό της κατοικίας. Σύντομα βρέθηκε στο σπίτι και ο άνδρας που μένει μόνος του σε αυτό.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους πυροσβέστες ότι η φωτιά προκλήθηκε από αναμμένο κερί που χρησιμοποίησε για να ψάξει αντικείμενο που χρειάζονταν. Το σπίτι εδώ και 1,5 μήνα δεν έχει ρεύμα λόγω χρέους.

Στο σημείο έφθασε και ο Δήμαρχος, από ενδιαφέρον για τον παθόντα. Χθες ο άνδρας ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου για να διανυκτερεύσει (μάλλον σε ξενοδοχείο) αφού και χρήματα δεν υπάρχουν (είναι άνεργος) όπως και εναλλακτική λύση διαμονής. Το σπίτι έπαθε σημαντικές ζημιές. Ο Δήμος Καβάλας θα του συμπαρασταθεί αν και το βασικό πρόβλημα είναι εξεύρεση εργασίας.

Κατά την πυροσβεστική υπηρεσία η κατάσβεση ήταν θέμα λίγων λεπτών ενώ δεν κινδύνευσαν παρακείμενες κατοικίες. Ούτε υπήρξε φλόγα. Οι πυροσβέστες αποδίδουν τις ζημιές στον πυκνό καπνό. Διενεργείται προανάκριση αν και η υπόθεση δεν έχει πολλά ερωτηματικά. Περίοικοι ισχυρίζονται ότι πριν λίγα χρόνια υπήρξε ίδιο περιστατικό στην ίδια οικία.

 

Διαβάστε επίσης