• 26 Απριλίου 2024,

Καλά νέα για τη Θάσο στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου

 Καλά νέα για τη Θάσο στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου

Η τοπική αυτοδιοίκηση και επαγγελματίες του τουρισμού ειδικά από τη Θάσο, ήταν στην έκθεση του Λονδίνου. Γνωστή τουριστική έκθεση «World Travel Market».

Η συγκεκριμένη έκθεση που κάθε χρόνο γίνεται το Νοέμβριο, είναι βαρόμετρο για τις κρατήσεις εταιρειών από την Αγγλία στη Θάσο και τις διακοπές Εγγλέζων το προσεχές καλοκαίρι στο νησί. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συμμετοχής του Νομού Καβάλας στη φετινή έκθεση του Λονδίνου αφορά την αναβαθμισμένη παρουσία εκπροσώπων του Επιμελητηρίου.

Φέτος ήταν στην έκθεση η Μαρία Καραμπουρνιώτη, ο Αναστάσης Μπίλιας και ο Γιώργος Φραγκιόγλου. Ήταν επίσης και άλλοι επαγγελματίες από τη Θάσο αλλά και ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης. Τα νέα είναι ευχάριστα για το νησί της Θάσου. Το προσεχές καλοκαίρι φαίνεται ότι θα είναι περισσότεροι οι Εγγλέζοι που θα κάνουν διακοπές στο νησί και αυτό προκύπτει από την αλλαγή των δεδομένων στην Αγγλία μετά την κατάρρευση της εταιρείας Thomas Cook.

Η ανταγωνίστρια της εταιρεία που πήρε τελικά τους πελάτες της Thomas Cook  υπόσχεται το καλοκαίρι του 2020 στη Θάσο 600 περίπου επιπλέον εγγλέζους τουρίστες!  Οι επαγγελματίες του τουρισμού της Θάσου και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης εμπιστεύονται το συγκεκριμένο νούμερο για αυτό και επανέρχονται χαρούμενοι από την έκθεση του Λονδίνου.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά αυτής της αγοράς, το πρόβλημα. Εννοούμε τη διαδικασία του Βrexit. Με τα έως τώρα δεδομένα έως το καλοκαίρι το Brexit  θα είναι γεγονός. Συζητούνται και λαμβάνονται από τώρα μέτρα, σχετικά με τον τουρισμό όχι μόνο στη Θάσο αλλά σε όλη την Ελλάδα. Έτσι ώστε να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές συνέπειες.

Διαβάστε επίσης