• 25 Απριλίου 2024,

Συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου της Νέας Ηρακλείτσας στηριγμένες σε φήμες!

 Συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου της Νέας Ηρακλείτσας στηριγμένες σε φήμες!

Το απόγευμα της Τετάρτης συνεδρίασε στη Νέα Ηρακλείτσα το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού σε συνέχεια μιας έντονης φημολογίας σύμφωνα με την οποία πρόσφυγες είναι πιθανόν να μεταφερθούν και στην Αλάνα. Κατά τις ίδιες φήμες θα εγκατασταθούν μέσα σε κοντέινερ. Αν και η φημολογία είναι εντελώς αόριστη πλην όμως έχει τη δυναμική της, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά έχουν διαψευστεί επώνυμα και κατηγορηματικά συνεχίζονται οι ανησυχίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Νέας Ηρακλείτσας.

Μετά τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου την Τετάρτη υπήρξε νέα συνεδρίαση εχθές στην προοπτική πραγματοποίησης μιας λαϊκής συνέλευσης στην οποία Θα κληθούν να ενημερωθούν για τις φήμες όλοι οι τοπικοί φορείς. Αυτές τις φήμες και τις ανησυχίες φαίνεται να αποδέχεται ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου, που διαμένει στη Νέα Ηρακλείτσα, Δημήτρης Μπαταλογιαννης.

Ο Δημήτρης Μπαταλογιαννης περιέγραψε καταρχήν τα γεγονότα στη Νέα Ηρακλείτσα την Τετάρτη το απόγευμα.

Είπε ότι συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο, συνεδρίαση που προκλήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου νέου οικισμού Ν. Ηρακλείτσας (οικισμός Σαράντα). Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, είπε ο Δημήτρης Μπαταλογιαννης, στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν κι άλλοι κάτοικοι της περιοχής. Όταν διαπιστώθηκε ότι η συνεδρίαση ήταν άτυπη, χωρίς να τηρούνται πρακτικά, αποφασίστηκε να επαναληφθεί χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με το Δημήτρη Μπαταλογιαννη τελικός στόχος είναι (και δική του πρόταση) να υπάρξει μία λαϊκή συνέλευση στη Νέα Ηρακλείτσα. Σε αυτήν θα κληθούν να είναι παρόντες εκπρόσωποι  τοπικών φορέων.

Υπάρχουν έντονες φήμες που δημιουργούν αγωνία στους κατοίκους της περιοχής, είπε ο Δημήτρης Μπαλογιάννης. Αν έρθουν πρόσφυγες –συμπλήρωσε- καταστρέφονται τα τουριστικά σχέδια, σχέδια  τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Αν δεν αντιδράσουμε, κατέληξε, είναι πιθανό μέσα σε μία νύχτα να έρθουν τα κοντέινερς.  Σε ερώτηση για το γεγονός ότι και ο δήμαρχος Παγγαίου έχει διαψεύσει το σενάριο και τις φήμες, απάντησε ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα κανείς δεν θα απευθυνθεί και δεν θα ρωτήσει κανέναν Δήμαρχο.

Ουδείς γνωρίζει από πού και πότε ξεκίνησαν οι συγκεκριμένες φήμες που συνδέουν τους μετανάστες με την περιοχή της Ν Ηρακλείτσας. Επειδή το πρόβλημα είναι έντονο στο νομό Καβάλας,  στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, οι φήμες βρίσκουν συχνά πρόσφορο έδαφος. Δεν αποκλείεται πάντως όλα όσα συμβαίνουν στην περίπτωση της Ελλάδας και της περιοχής της Νέας Ηρακλείτσας να είναι μία γνωστή ελληνική υπερβολή.

 

Διαβάστε επίσης