• 20 Απριλίου 2024,

Μάνα χτύπα την καμπάνα …

 Μάνα χτύπα την καμπάνα …

Το γνωστό ΜΑΝΑ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ στην προκειμένη φώτο γίνεται ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ αφού η Δήμητρα η Ματσούκα επιστρέφει με μία καινούργιο συλλογή φώτο απο διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Με καλοκαιρινό λουκ και διάθεση, αν και το καλοκαίρι έχει περάσει, η Δήμητρα μα ς θυμίζει οτι η Ελλάδα είναι μία καλοκαιρινή χώρα και μας θυμίζει επίσης οτι η καμπάνα ήταν αυτή που τα παλιά χρόνια έστελνε το μήνυμα.

Με το πέρασμα των χρόνων η καμπάνα αντικαταστάθηκε απο τις σύγχρονες σειρήνες που βαράνε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

Οι καμπάνες πλέον έχουν περιορισθεί και εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες της κάθε ενορίας για τα θρησκευτικά μηνύματα τα οποία φτάνουν στα αυτιά μας απο το χτύπημας της καμπάνας.

 

Υπάρχει μία αλλαγή του καιρού αλλά δεν είναι και τόσο σοβαρή όσο περιμέναμε και όσο μας λέγανε τα τσακάλια της ΕΚΥ τουλάχιστον εδώ στην δική μας γειτονιά.

Έχουμε φαινόμενα , έχουμε μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά φαίνεται οτι θα είναι καλύτερα τα πράγματα αυτή την εβδομάδα αφού τα φαινόμενα υποχωρούν και η χθεσινή πρόβλεψη της ΕΜΥ για την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε δεν προβλέπει καθόλου βροχές και θερμοκρασίες λίγο κάτω απο τους 20 βαθμούς κελσίου.

Ξεκινάμε με 20άριοα και πέφτουμε στα 17άρια απο την Τετάρτη και μετά που και καλά περιμένουμε κάποιες ψυχρές αέριες μάζες απο τα Βόρεια και οι οποίες  φαίνεται οτι αλλάξανε δρομολόγιο.

 

Αν ο καιρός ήταν καλύτερος θα ήταν μεγαλύτερη και η προσέλευση του κόσμου στο δεύτερο αντάμωμα επί της Ερυθρού που έγινε χθες το βράδυ μπροστά στο  Snack Bar ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ και το istikbal, το μαγαζί με τα στρώματα.

Υπήρχε διάθεση , υπήρχε καλύτερη οργάνωση απο πέρσι  αλλά ο κόσμος ήταν λιγότερος.

Ισως θα πρέπει οι διοργανωτές να σκεφτούν αυτό το ραντεβού να το κάνουν κάθε 2 ή 3 χρόνια αφού ίσως κάθε χρόνό είναι too much !

Παρόλα αυτά ένα μεγάλο μπράβο σε όσους για άλλη μια χρονιά ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία και πραγματικά δώσανε τον καλύτερο τους ευαυτό.

 

Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα μας οδηγήσει στο Σαββατοκύριακο της επετείου για το ΟΧΙ της 28ης του Οκτώβρη το οποίο και θα τιμήσουμε με την καθιερωμένη παρέλαση αλλά και τις φοβερές ελληνικές επετειακές ταινίες με τον Πρέκα και τον Καζάκο να έχουν τον πρώτο λόγο.

Αυτού του είδους οι ταινίες ήταν το καλύτερο τους.

Μας χαλάει λίγο που 28 Οκτωβρίου είναι Κυριακή αλλά δεν πειράζει για τον λόγο αυτό έχουμε και τον Άγιο Ενδιάμεσα.

Για αυτές τις περιπτώσεις.

Πολύ εύκολα την Παρασκευή που μας έρχεται μπορεί να τιμηθεί ο Άγιος Ενδιάμεσα και έτσι να έχεις ένα πολύ ωραίο και άκρως Φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο.

Παρασκευή – Σάββατο μια εκδρομούλα και Κυριακή πίσω για την παρέλαση.

 

Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει ο επικήδειος του ΜΕΓΚΑ απο ανθρώπους κυρίως δημοσιογράφους και ηθοποιούς που έχουν εργαστεί στο μεγάλο αυτό κάποτε κανάλι.

Οι περισσότεροι εύχονται το κανάλι να σωθεί όχι τόσο για να συνεχίσει να υπάρχει αλλά για να πληρώσει σε όλους αυτούς που χρωστάει.

Είναι δύσκολα τα πράγματα και το κανάλι αυτό θα σωθεί μόνο με ένα θαύμα.

Εχουν γίνει και άλλα στο παρελθόν για το κανάλια αυτό αλλά στο τέλος αποδείχθηκαν εφιάλτες αφού κανένα δεν μπόρεσε να ανατρέψει την πορεία προς το λουκέτο.

Ακόμα και ο Μαρινάκης που έχει καταθέσει πρόταση για να πάρει την μία εκ των δύο διαθέσημων πανελλαδικών αδειών δεν θέλει να έχει καμμία σχέση με τον ΜΕΓΚΑ.

Είναι δηλαδή τελειωμένη υπόθεση.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχουμε όλοι μας μια καλή εβδομάδα.

Είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας αν και ο Οκτώβρης αποδείχθηκε δύσκολος και ζόρικος γιατί ο κόσμος μαζεύτηκε αρκετά.

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3  :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης