• 1 Μαΐου 2024,

Μανάφης, Σμίλτος και Γκέκας για την άνοδο του ΑΟΚ στη Super League 2

 Μανάφης, Σμίλτος και Γκέκας για την άνοδο του ΑΟΚ στη Super League 2

Η Καβάλα έκοψε πρώτη το νήμα στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και πανηγύρισε την επιστροφή της στη Super League 2.

Ο επιθετικός του ΑΟΚ, Κοσμάς Γκέκας είχε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της ανόδου, σημειώνοντας 22 γκολ και μοιράζοντας έξι ασίστ στο Πρωτάθλημα. Ο Έλληνας φορ για την επιτυχία της ανόδου, είπε:

«Θεωρώ ότι ο τίτλος κρίθηκε στην σταθερότητα που δείξαμε από την αρχή της χρονιάς. Η ομάδα φτιάχτηκε για την άνοδο. Ολοι γνωρίζαμε ότι αυτός είναι ο στόχος εξαρχής. Ημασταν καταδικασμένοι να πετύχουμε κι αυτό κάναμε.

Αφιερώνω την άνοδο στην οικογένεια μου, που πάντα είναι δίπλα μου και σε όλα τα παιδιά της ομάδας, τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ που από την 1η Αυγούστου δουλεύαμε κάθε μέρα για να φέρουμε εις πέρας τον στόχο.

Το κλίμα στην ομάδα έπαιξε μεγάλο ρόλο σε όλη την φετινή πορεία, τόσο ανάμεσα σε εμάς στα αποδυτήρια αλλά και με τον κόουτς και το τιμ , όσο και από πλευράς διοίκησης. Όλοι αξίζουν τα εύσημα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στήριζε παντού.

Η σεζόν θέλουμε να κλείσει κυρίως με υγεία για όλους και φυσικά με το Κύπελλο. Είναι ένας ακόμη στόχος που θέσαμε εξαρχής και θέλουμε να τον κατακτήσουμε για να τελειώσουμε όμορφα την σεζόν».

Σμίλτος: «Είχαμε πολύ ισχυρό κίνητρο για να πετύχουμε»

Ο Γιώργος Σμίλτος έβαλε το δικό του λιθαράκι ώστε ο ΑΟΚ να στεφθεί πρωταθλητής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και να κερδίσει το εισιτήριο για τη Super League 2 της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο αμυντικός της Καβάλας στην αρχική του τοποθέτηση για την επίτευξη του στόχου της ανόδου, είπε: «Από την αρχή του Πρωταθλήματος βρισκόμασταν στην κορυφή και σημαντικό ρόλο έπαιξε η σταθερότητα που είχαμε. Θέλαμε την άνοδο εξ αρχής.

Δείξαμε την κατάλληλη εμπειρία και διαχειριστήκαμε όποιες καταστάσεις μας προέκυψαν ώστε να βγαίνουμε νικητές από κάθε παιχνίδι. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει κάθε Κυριακή να δηλώσεις παρόν, να βρίσκεις τρόπο να κερδίζεις και εμείς βρίσκαμε», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Η Καβάλα δεν έχασε κανένα ντέρμπι»

«Είχαμε την κατάλληλη καθοδήγηση και το κίνητρο από τους προπονητές μας, ώστε να μην υπάρξει εφησυχασμός και σίγουρα είχαν τον τρόπο κάθε Κυριακή να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Από εκεί και πέρα, η ομάδα δεν έχασε σε κανένα ντέρμπι, κάτι που δείχνει ότι είχε ένα τρόπο να μην δέχεται να την αμφισβητήσει κανείς για την ικανότητα της.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης και το καλό κλίμα, η ηρεμία και η εμπειρία που υπήρχαν στα αποδυτήρια. Είχαμε κίνητρο ο καθένας μας πολύ ισχυρό να πετύχουμε, να βρίσκουμε τον τρόπο να βγαίνουμε νικητές από το γήπεδο.

Στα αποδυτήρια μας, υπήρχαν νικητές και παιδιά τα οποία παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν γιατί είναι δύσκολο να μην υπάρχουν, ήμασταν μια γροθιά και με έναν στόχο, να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή. Μια χρονιά για μένα, που δεν θα άλλαζα τίποτα.

Ανάμεσα σε εξαιρετικούς και μάγκες συμπαίκτες. Μια διοίκηση και προπονητικό τιμ που παίρνει ένα Πρωτάθλημα με σκληρή δουλειά και αξία», είπε ο 31χρονος αμυντικός της Καβάλας και αναφορικά που αφιερώνει την άνοδο, τόνισε:

«Η άνοδος αφιερώνεται στον κόσμο μας, που αν και μέσα από δυσκολίες μαζεύτηκε δίπλα μας. Νιώσαμε ότι παίζουμε σε μεγάλη ομάδα και ξέραμε τι φανέλα φοράμε. Ο κόσμος πρέπει να είναι περήφανος για την ομάδα, γιατί δούλεψε και ίδρωσε, να μην αφήσει κανέναν να την αμφισβητήσει.

Σίγουρα, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη διοίκηση του κ. Διαμαντίδη, ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μας. Ενας άνθρωπος που βοήθησε τα μέγιστα να είμαστε αφοσιωμένοι σε έναν μόνο στόχο, το Πρωτάθλημα.

Κοιτάξτε, όταν παίζεις στην Καβάλα, από μόνο του είναι ένα τεράστιο κίνητρο. Εχουν απομείνει τέσσερα ματς και το Κύπελλο. Αρχικά θέλω να τελειώσει η χρονιά, που ο στόχος που θέσαμε επιτεύχθηκε. Εχουμε την δίψα να κερδίσουμε ότι τίτλο είναι στον δρόμο μας, οπότε εύχομαι να κλείσει με την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας».

Μανάφης: «Δικαίωση για όλους»

Ο Γιώργος Μανάφης προσφέρει τα τελευταία χρόνια τις υπηρεσίες του ως γενικός αρχηγός στον ΑΟΚ, έχοντας περίπου μια οκταετία σε αυτή τη θέση. Ο Μανάφης για την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος, είπε: «Θέλω να συγχαρώ όλους τις συντελεστές της επιτυχίας.

Τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ, τους παίκτες και τον κόσμο, που κυρίως στα τελευταία παιχνίδια έδωσε βροντερό παρών και ώθηση στην ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Η φετινή χρονιά οφείλεται ότι είχαμε οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια.

Ήμασταν όλοι ενωμένοι και ο καθένας στο πόστο του ξεχωριστά έκανε πολύ καλά τη δουλειά του». Τι σημαίνει για την πόλη η επάνοδος στη Β’ Εθνική; «Η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, έχει περάσει μεγάλη ταλαιπωρία.

Ήταν και πριν δύο χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες και επιστρέφει. Θεωρώ ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται και του χρόνου και να μας βοηθήσει». Που αφιερώνεται την άνοδο; «Σίγουρα στον φίλαθλο κόσμο της Καβάλας. Ξεχωριστά ο καθένας στους δικούς του ανθρώπους. Νομίζω ότι ήταν μια δικαίωση για όλους που είμαστε κοντά στην ομάδα και τρέχουμε γι’ αυτήν».

πηγή: Metrosport.gr – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ: ΠΑΥΛΟΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης