• 21 Μαΐου 2024,

3ο Γυμνάσιο Καβάλας: Ενημερωτική δράση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

 3ο Γυμνάσιο Καβάλας: Ενημερωτική δράση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας με θέμα: «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς μαθημάτων στο μάθημα της Πληροφορικής, που παρακολούθησαν οι μαθητές της Α’ τάξης με θέμα τους κινδύνους του Διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας και οι μαθητές της Α’ τάξης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Ανθυπαστυνόμους κ. Τζώτζη Χρύσανθο και κ. Ευσταθίου Γεώργιο.

Οι ομιλητές χρησιμοποιώντας ενημερωτικά βίντεο και διαδραστικές εφαρμογές παρουσίασαν στα παιδιά τους κινδύνους που ενέχει η χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, τον διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyberbulling), τα όρια και τους κανόνες όσον αφορά τη χρήση των διαδικτυακών παιχνιδιών και την ασφάλεια των συσκευών με ισχυρούς και έξυπνους κωδικούς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις βασιζόμενες σε προσωπικές εμπειρίες ενώ ταυτόχρονα λάμβαναν πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές. Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Τζώτζη Χρύσανθο και κ. Ευσταθίου Γεώργιο για την πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωσή τους μέσα από την οποία κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να μεταδώσουν και να επισημάνουν τους κινδύνους του Διαδικτύου, στους οποίους καθημερινά εκτίθενται τα παιδιά καθώς και να προτείνουν τρόπους ασφαλούς πλοήγησης σ’ αυτό και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης