Μανώλης Ροδουσάκης: Έχει προταθεί το ίδιο καθεστώς στους εργαζόμενους

 Μανώλης Ροδουσάκης: Έχει προταθεί το ίδιο καθεστώς στους εργαζόμενους

Με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της ΒΦΛ μίλησε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο δικηγόρος κ. Μανώλης Ροδουσάκης. Διατύπωσε τις απόψεις της εταιρίας επί του θέματος των ημερών, τη νέα σύμβαση που προτείνεται στους πρώην απολυμένους του εργοστασίου. Η συζήτηση με τον κ. Ροδουσάκη επεκτάθηκε και στην περιβόητη εξυγίανση της ΒΦΛ, για την οποία ακούμε πολλά αλλά επί της ουσίας δεν φαίνεται να προχωρά τίποτα. Εξήγησε ότι αυτό οφείλεται σε δικαστικές προσφυγές (κι αναμενόμενες αποφάσεις) σε σχέση με τη ΒΦΛ και τις πιστώτριες εταιρίες. Έφερε ως παράδειγμα πρόσφατες αποφάσεις επί της οικονομικής διαμάχης με τη ΔΕΠΑ, οι οποίες θύμισε άλλαξαν τα δεδομένα αφού δικαίωσαν τη ΒΦΛ. Κατά τον κ. Ροδουσάκη η εξυγίανση θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη συμφωνία με τους πιστωτές. Όμως τα ποσά επί των οποίων θα υπάρξει ή θα επιδιωχθεί συμφωνία δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη. Η άποψη του κ. Ροδουσάκη είναι ότι πρώτα θα υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις και μετά θα εξελιχθεί πιο ουσιαστικά η διαδικασία της εξυγίανσης.

Ο κ. Ροδουσάκης μίλησε φυσικά και για το θέμα των ημερών. Μεταξύ άλλων είπε: « Στους εργαζόμενους έχει προταθεί το ίδιο καθεστώς. Δεν υπάρχει καμία μισθολογική ή άλλη αλλαγή. Αδυνατώ να καταλάβω το λόγο της αναστάτωσης. Η σύμβαση δανεισμού στη νέα εταιρία θα είναι ενός έτους. Έτσι όμως ήταν και πριν. Μιλάμε για ένα ανύπαρκτο πρόβλημα».

Σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Ροδουσάκη, ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Βογιατζίδης σχολίασε: «Ζητούμε να υπογραφεί το ίδιο ιδιωτικό συμφωνητικό όπως έγινε τον Δεκέμβρη του 2017. Προτείνουμε στην εταιρία να πάμε να συζητήσουμε το θέμα που ανέκυψε στο Υπουργείο».

Διαβάστε επίσης