• 25 Απριλίου 2024,

Μαρία Σπανίδου: «Μια οικογένεια στους Πάνθηρες, μεγάλη πίκρα η ήττα από τον Πιερικό»

 Μαρία Σπανίδου: «Μια οικογένεια στους Πάνθηρες, μεγάλη πίκρα η ήττα από τον Πιερικό»

Η πλει μέικερ των Πανθήρων, Μαρία Σπανίδου μίλησε στον Τάσο Πατσίδη και στην Αθλητική Πρωινή για τη φετινή πορεία, τόσο του γυναικείου τμήματος των Πανθήρων όσο και του τμήματος νεανίδων.

Τόνισε τις καλές και τις κακές στιγμές που υπήρξαν σε αυτό το ταξίδι που έζησε η ίδια και οι συμπαίκτριες της. Η Μαρία πλέον ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της και έξω από την Καβάλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πως πήγε η χρονιά για τη γυναικεία ομάδα των Πανθήρων; Σωθήκατε μάλλον άνετα, δεν κινδυνέψατε.

Απ: Ο στόχος μας ήταν να παραμείνουμε στην Α2 κατηγορία. Ξεκινήσαμε με πολύ καλή δουλειά όλο το καλοκαίρι. Το καταφέραμε κάνοντας μια αξιοπρεπή πορεία. Ειδικά στην έδρα μας σε όλα ματς δείξαμε ένα πολύ καλό ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Ερ: Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος ή μικρός;

Απ: Για μας τις νεανίδες το πρόβλημα ήταν καθαρά η εμπειρία. Αγωνιζόμασταν πρώτη φορά ουσιαστικά στο γυναικείο πρωτάθλημα αφού πέρσι λόγω της πανδημίας το πρωτάθλημα διακόπηκε πάρα πολύ νωρίς και έπρεπε να προσαρμοστούμε γρήγορα.

Συν το χρόνο πήραμε παιχνίδια και θεωρώ ότι τα καταφέραμε σε γενικές γραμμές. Κυρίως φτάσαμε σε ένα  καλό επίπεδο.

Ερ: Υπήρχε η αίσθηση ότι θα μπορούσατε να τερματίσετε πιο ψηλά στη βαθμολογία;

Απ: Αδικήσαμε τον εαυτό μας σε κάποια παιχνίδια τα οποία χάσαμε στον πόντο. Αν τα κερδίζαμε θα είχαμε πάρει μια καλύτερη θέση στη βαθμολογία. Μέτρησαν οι λεπτομέρειες σε κάποια παιχνίδια.

Ερ: Ποια ήταν τα κύρια συστατικά της φετινής ομάδας;

Απ: Είχαμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας. Ήμασταν μια οικογένεια. Αυτό φαινόταν συνέχεια μέσα και έξω από το παρκέ. Ήταν το βασικό που μας οδήγησε σε μια καλή πορεία στην Α2. Επίσης έγινε πολύ καλή δουλειά από τους προπονητές μας.

Εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας σε μεγάλο βαθμό ενώ ο κόσμος που ερχόταν στα παιχνίδια στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» μας έδινε δύναμη. Θέλαμε να κάνουμε και καλές εμφανίσεις μπροστά στο κοινό μας και όλα αυτά μέτρησαν.

Ερ: Πόσο ανταγωνιστικό ήταν το πρωτάθλημα στον 4ο όμιλο όπου συμμετείχε η ομάδα των Πανθήρων;

Απ: Ήταν σε μεγάλο βαθμό ανταγωνιστικό.

Υπήρχαν δυνατές ομάδες όπως ο Παναθλητικός ο οποίος διεκδίκησε την άνοδο στην Α1. Θέλαμε εμείς από την πλευρά μας να κοντράρουμε όλους τους αντιπάλους και μέχρι ενός μεγάλου βαθμού τα καταφέραμε. Σε κάποια παιχνίδια ανταπεξήλθαμε πολύ καλά ενώ σε άλλα δεν τα καταφέραμε.

Ερ: Η επόμενη μέρα στο στρατόπεδο της ομάδας; Εκ των πραγμάτων θα υπάρχουν αποχωρήσεις;

Απ: Κοιτάξτε για κάποια κορίτσια που δίνουμε Πανελλήνιες εξετάσεις, η επόμενη μέρα ίσως να είναι μπασκετικά στη πόλη που θα σπουδάσουμε, αν βέβαια πάνε όλα καλά. Δε ξέρω τι θα γίνει ακριβώς. Αυτό θα φανεί μέσα στο καλοκαίρι το πώς θα φτιαχτεί η ομάδα για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Ελπίζω και εύχομαι να είναι πάλι ανταγωνιστική η ομάδα των Πανθήρων σε όλα τα επίπεδα.

Ερ: Έμεινες ευχαριστημένη από την απόδοση σου;

Απ: Πιστεύω ότι τα πήγα καλά. Έκανα ότι μπορούσα για να βοηθήσω και εγώ την ομάδα μου, στο στόχο που είχε να παραμείνει στην Α2 κατηγορία. Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα με τις γυναίκες και σαφώς ήταν μια σπουδαία εμπειρία.

Ερ: Δυστυχώς δεν τα καταφέρατε με το τμήμα νεανίδων όπου είχατε θέσει σαν στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Απ: Με την ομάδα του Πιερικού που τελικά έκρινε την πρόκριση στην τελική φάση έγινε μια μεγάλη μάχη. Ήταν ένα ματς με μια δυνατή, διαβασμένη ομάδα.

Ήξερε πως παίζουμε όπως βέβαια και εμείς. Ήταν ένα παιχνίδι η όλη ιστορία. Αρχικά παίξαμε με την Κοζάνη όπου δεν είχαμε δυσκολίες και στη συνέχεια το ματς με τον Πιερικό ήταν σαν τελικός.

Ερ: Υπάρχει μια πικρία για το γεγονός ότι δεν τα καταφέρατε για δεύτερη χρονιά να προκριθείτε στην τελική φάση του Πανελληνίου νεανίδων ενώ ενισχυθήκατε και σημαντικά τη δεύτερη σεζόν;

Απ: Εννοείται ότι υπήρχε μεγάλη στεναχώρια για το γεγονός ότι δεν καταφέραμε το στόχο μας. Ήταν και για πολλές από εμάς το τελευταίο παιχνίδι, η τελευταία ευκαιρία ας πούμε σα νεάνιδες.

Ελπίζω όμως να μην επηρεάσει αυτό τη συνέχεια του τμήματος. Ενισχυθήκαμε με κορίτσια από τον Αστέρα αλλά και με την Κερασοβίτη από τη Λευκάδα. Δημιουργήθηκε ένα δυνατό σύνολο όμως χάσαμε ουσιαστικά στην έδρα του Πιερικού.

Ερ: Ήταν τελικά ένα ωραίο ταξίδι με τους Πάνθηρες και αυτή τη στιγμή λόγω εξετάσεων δε γνωρίζεις το που θα αγωνίζεσαι τη νέα σεζόν;

Απ: Πραγματικά ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι. Λόγω της πανδημίας σταμάτησε πέρσι πολύ νωρίς η χρονιά ενώ δεν είχαμε καταφέρει αρχικά να ενταχθούμε στη γυναικεία ομάδα και ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με τις νεάνιδες για να μπορέσουμε να προκριθούμε όμως είχαμε χάσει από την Ασπίδα  Ξάνθης στην Ελευθερούπολη.

Αυτή η χρονιά ήταν πολύ ωραία. Γεμάτη χρονιά θα έλεγα. Εύχομαι να την ξαναζήσω, φυσικά με τους Πάνθηρες ή και κάποια άλλη ομάδα.

Ερ: Αισθάνεσαι την υποχρέωση να ευχαριστήσεις κάποιους τώρα που ολοκληρώθηκε η χρονιά;

Απ: Πρώτα απ` όλα τους δυο προπονητές μου κ.κ Καρατσιομπάνη και Δασκαλάρα.

Επίσης τη διοίκηση της ομάδας των Πανθήρων. Φυσικά τους γονείς μου οι οποίοι με στήριξαν σε όλο αυτό το ταξίδι.

Ερ: Τέλος ποια ήταν η καλύτερη φετινή στιγμή για σένα ή για την ομάδα; Επίσης ποια ήταν η χειρότερη;

Απ: Η καλύτερη στιγμή ήταν που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και προκριθήκαμε στην επόμενη φάση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η χειρότερη ήταν που χάσαμε με τον Πιερικό στην Κατερίνη. Επίσης ξεχωρίζω την πολύ καλή εμφάνιση που κάναμε εντός έδρας με τον Παναθλητικό.

Ήταν ένα ματς που δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας και δείξαμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Για μας ήταν μια καλή εμπειρία. Γενικά από την πορεία της γυναικείας ομάδας, σε γενικές γραμμές υπήρχαν καλές στιγμές.

Διαβάστε επίσης