• 5 Μαΐου 2024,

Νίκος Πενταζίδης: «Δεν ήμασταν ομάδα για τα play out»

 Νίκος Πενταζίδης: «Δεν ήμασταν ομάδα για τα play out»

Την αποτίμηση της χρονιάς έκανε ο Νίκος Πενταζίδης σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στον Τάσο Πατσίδη και στην Αθλητική Πρωινή.

Ο προπονητής της ΕΚ Καβάλας τόνισε ότι ήταν μια επιτυχημένη χρονιά όπου έγινε μεγάλη υπέρβαση απ` όλους.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Τέλος καλό… όλα καλά για την ΕΚ Καβάλας.

Απ: Σίγουρα ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ξεκινήσαμε με ένα στόχο παραμονής στην κατηγορία. Θεωρώ ότι η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ στη διάρκεια της χρονιάς, κάναμε μεγάλες νίκες, με Καρδίτσα η οποία τότε έκανε με Μπουρούση την πρώτη ήττα στην Καβάλα, με Τρίτωνα που είχε ακόμη το Μαυροκεφαλίδη, με Μαρούσι που είχε στο ρόστερ το Γκαγκαλούδη, με Χαρίλαο Τρικούπη εκτός έδρας όταν έπαιζε ο Βασιλόπουλος.

Για το ρόστερ που είχαμε πήγαμε καλά. Δεν είχαμε μεγάλο ροτέισον σαν ομάδα ενώ από τους 7-8 παίκτες που έπαιζαν περισσότερο, οι 4-5 δεν είχαν ξαναπαίξει στην Α2 ή είχαν παίξει πολύ λίγο. Ήταν μια υπέρβαση. Η χρονιά είναι άκρως επιτυχημένη.

Ερ: Αδίκησε τον εαυτό της η ΕΚ Καβάλας που τελικά συμμετείχε στη διαδικασία των play out; Βάσei και αυτών των μεγάλων νικών που πολύ σωστά ανέφερες.

Απ: Σίγουρα με το πρόσωπο που παρουσιάσαμε, μέχρι να μας έρθουν κάποιοι τραυματισμοί και ειδικά του Άρμστεντ, φαινόταν ότι δεν είμαστε ομάδα που θα πάει στα play out. Με εξαίρεση την ήττα από την Ελευθερούπολη, η οποία στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» μας κέρδισε άνετα, σε όλα τα υπόλοιπα ματς ήμασταν ανταγωνιστικοί. Διεκδικήσαμε όλα τα υπόλοιπα ματς.

Μέναμε από δυνάμεις στο τέλος και αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχαμε μεγάλο ροτέισον ενώ δεν είχαμε και πολλά παιδιά τα οποία γνωρίζανε την κατηγορία. Μερικά παιχνίδια κρίθηκαν στην εμπειρία. Αν το είχαμε αυτό τα στοιχείο, σαν ομάδα τότε θα είχαμε κάνει 3-4 νίκες ακόμη.

Η χειρότερη ήττα που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν αυτή με το Παγκράτι στη τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Αυτή η ήττα μας οδήγησε στα play out. Ήταν μια κακή ήττα, όπου ανέλαβα εγώ την ευθύνη.

Είπα στα παιδιά ότι στα δύσκολα θα είμαι δίπλα σας, μετά την ήττα από το Παγκράτι. Υπήρχε ένα θέμα και μετά το ματς με το Αγρίνιο, όπου ένας φίλαθλος έλεγε διάφορα άσχημα πράγματα για αυτούς που αποτελούν το ρόστερ μας, τους είχα πει να μη δίνουν σημασία σε τίποτα.

Σίγουρα πληρώσαμε την απειρία μας. Από τα παιδιά όμως έγινε μια υπέρβαση. Σας είπα ότι δεν ήταν έμπειροι για να σταθούν σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία. Το ρόστερ ήταν μικρό σε αριθμό, ήρθαν οι τραυματισμοί και κάπως έτσι μπήκαμε στα play out.

Από εκεί και πέρα δείξαμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση. Δεν ήμασταν ομάδα για να παίξουμε στα play out.

Ερ: Στα συν ότι στα εντός έδρας παιχνίδια, ήρθε φέτος περισσότερος κόσμος και βοήθησε σημαντικά.

Απ: Ο κόσμος ήρθε και στήριξε την ομάδα σε πάρα πολλά ματς. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Ειδικά μας στήριξαν στις δύσκολες μέρες, όταν μάλιστα χάσαμε από το Παγκράτι την τελευταία αγωνιστική.

Τα μηνύματα συμπαράστασης τα οποία δέχθηκα εκείνη την ημέρα ήταν πάρα πολλά. Από φιλάθλους, από ανθρώπους του μπάσκετ κτλ. Η ομάδα όμως έδειχνε ότι δε θα πέσει κατηγορία.

Στάθηκε επάξια. Αν δεν είχαμε τους τραυματισμούς που μας βγάλανε εκτός ρυθμού, δε θα παίζαμε με τίποτα στα play out. Από την άλλη σε πολλά ματς προσφέραμε και θέαμα. Ήρθε ο κόσμος και είδε μεγάλα ματς, μεγάλες νίκες με παιδιά άπειρα.

Δεν επηρεάζομαι ποτέ από παππούδες και γιαγιάδες και από φίλους, έστω και αν είμαι Καβαλιώτης. Αυτός που αξίζει θα παίζει. Πιστεύω ότι είμαι αντικειμενικός.

Ερ: Ανταγωνιστικό σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα φέτος της Α2 κατηγορίας;

Απ: Σίγουρα ήταν πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και υπήρχαν πάρα πολλές  καλές ομάδες. Είδαμε την Ερυθραία κάποια στιγμή να κάνει ένα φοβερό ντεμαράζ με συνεχόμενες νίκες ενώ ήταν στις τελευταίες θέσεις, είδαμε τον Αμύντα να κάνει επίσης σπουδαίες νίκες.

Όλοι είχανε τα συν και τα πλην. Αν εξαιρέσουμε τη Δάφνη και το Ναύπλιο και δυο-τρεις ακόμη ομάδες, όλες οι υπόλοιπες ήμασταν μέχρι την 6η θέση λίγο πολύ το ίδιο. Κρίθηκαν κάποια πράγματα στις λεπτομέρειες και στην εμπειρία.

Θεωρώ ότι του χρόνου θα είναι ακόμη πιο δυνατό το πρωτάθλημα.

Ερ: Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα όσον αφορά την ΕΚ Καβάλας;

Απ: Είναι στο χέρι του προέδρου. Αυτός θα βάλει κάποια πράγματα κάτω και θα αποφασίσει. Από εκεί και πέρα και εγώ πρέπει να δω  τη δικιά μου επόμενη μέρα.

Ερ: Θα έλεγες σε μια πρώτη σκέψη να παραμείνουν οι περισσότεροι παίκτες από τη φετινή ομάδα;

Απ: Σίγουρα κάποιοι παίκτες πρέπει να μείνουν.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος βάλαμε κάποιους παίκτες στην Α2. Πέρσι ήταν ο Πάτρας και ο Καρακεχαγιάς, φέτος ο Καψαλός, ο Ζαρκαδούλας και ο Οκεκουόγεν. Όλα όμως τα παιδιά ενδεχομένως να ψάχνουν για κάτι καλύτερο και δεν εξαρτάται μόνο από την ομάδα, να παραμείνουν. Είναι και σε αυτό που θέλουν τα παιδιά.

Ερ: Αισθάνεται δικαιωμένος ο Νίκος Πενταζίδης;

Απ: Σίγουρα αισθάνομαι μια ικανοποίηση. Στην ΕΚ Καβάλας σαν προπονητής έχω κάνει τρεις ολοκληρωμένες χρονιές. Η μια ήταν με το Εφηβικό που πήγαμε στο τελικό, η άλλη ήταν η άνοδος από τη Β` στην Α2 κατηγορία και τρίτη που η ομάδα παρέμεινε στην Α2 κατηγορία σχετικά εύκολα αν και αυτό έγινε μέσω play out.

Ήταν τρεις επιτυχημένες χρονιές.  Είμαι δεμένος από την ομάδα. Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου, όπως έκανα και σαν αθλητής όταν έπαιζα στον ΑΟΚ όπου είχαμε δυο ανόδους, ήμουν πρώτος σκόρερ  και άφησα 7 εκατομμύρια στο ταμείο όταν πήρα μεταγραφή.

Θεωρώ ότι και σαν προπονητής έχω βοηθήσει την ομάδα, όλο αυτό το διάστημα. Βοήθησε ο θεός να έχουμε κάποιες επιτυχίες την τριετία που πέρασε και εγώ έχω δώσει τον καλύτερο μου εαυτό.

Ερ: Δέχτηκε μια αρνητική κριτική ο πρόεδρος, κ. Παππάς σε κάποιες στιγμές, το καλοκαίρι όμως έφερε στην ομάδα τον Άρμστεντ και πολλά άλλαξαν με αυτή τη κίνηση.

Απ: Αν δεν ήταν ο Βαγγέλης Παππάς η ομάδα δε θα έπαιζε αυτή τη στιγμή στην Α2. Μπορεί ούτε στη Β` Εθνική. Έχει κάνει μια οικονομική υπέρβαση όλα αυτά τα χρόνια για να κρατήσει την ομάδα στη κατηγορία.

Σίγουρα του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δεν τα παράτησε ενώ κάποιος άλλος ίσως να το έκανε. Ο Αρμστεντ βοήθησε αλλά και από την άλλη μας έλειπε σε πολλά παιχνίδια. Στο μισό πρωτάθλημα ήταν τραυματίας ή έπαιζε με ενοχλήσεις.

Οπότε και ενώ είχε γίνει ένας διαφορετικός σχεδιασμός αναγκαζόμασταν να το αλλάζουμε συνέχεια μη έχοντας τον καλύτερο μας παίκτη μέσα στην ομάδα. Τα παιδιά κάνανε μια μεγάλη υπέρβαση, πάλι το λέω αυτό. Μόνο ο Ράπτης είχε παραστάσεις.

Δείξανε αυτοθυσία σε πολλά παιχνίδια. Δεν το πίστευα και εγώ. Αυτά τα παιδιά τα γνώρισε ο κόσμος, τους γνώρισαν και πολλοί προπονητές οι οποίοι με ρωτάνε που τους ανακαλύψαμε.

Ποιος ήξερε τον Καψαλό; Ποιος ήξερα τον Ζαρκαδούλα; Ο Οκεκουόγεν επίσης δεν είχε μεγάλη παρουσία. Ήταν παιδιά άγνωστα τα οποία μπήκαν στην Α2 και θεωρώ ότι θα κάνουν καριέρα.

Ερ: Κάποιο παράπονο τώρα που κλείνει η χρονιά;

Απ: Δεν έχω παράπονα. Μερικές φορές ένιωσα αδικημένος γιατί δεν υπήρχε αντικειμενική κριτική.

Υπήρχαν δεύτερες σκέψεις. Δεν παίζει το παιδί μου κτλ. Ήταν όμως μια μεμονωμένη περίπτωση. Δεν έχω παράπονα από τον κόσμο. Η διοίκηση με στήριξε. Εγώ έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό.

Μετά τη νίκη μέσα στο Παγκράτι με πήραν τηλέφωνο πάρα πολλοί φίλαθλοι αλλά και προπονητές. Η χρονιά ήταν επιτυχημένη. Αν πάλι κάποιος θεωρεί ότι τον αδίκησα ή δεν ήμουν σωστός μαζί του, θα του ζητήσω μια συγνώμη. Κανείς δεν είναι τέλειος.

Διαβάστε επίσης