• 16 Μαΐου 2024,

Μαρία Ζαχαρούδη στους 93, 7: « Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, πάντα κοντά μου η Κατερίνα Δράκου»

 Μαρία Ζαχαρούδη στους 93, 7: « Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, πάντα κοντά μου η Κατερίνα Δράκου»

Δηλώσεις στους 93,7  και στον Τάσο Πατσίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο     έπταθλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Συνθετών Νέων Γυναικών και  την 4η θέση στην κατηγορία Γυναικών έκανε στους 93,7 η αθλήτρια του ΟΚΑΚ Μαρία Ζαχαρούδη που τα τελευταία δυο χρόνια  προετοιμάζεται  στη Θεσσαλονίκη με την καθοδήγηση του προπονητή Νίκου Στυλιανίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση:  Χρυσό μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ, ότι καλύτερο;

Απάντηση:  Κάναμε μια μικρή βελτίωση στο ατομικό μου ρεκόρ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μικρή υπόθεση να σπάσεις δυο φορές στο Έπταθλο το ατομικό σου ρεκόρ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάντως ήμασταν έτοιμοι για μια ακόμη καλύτερη επίδοση, αυτό μας αφήνει με μια γλυκόπικρη γεύση. Κέρδισα το χρυσό στην κατηγορία μου αλλά είχαμε πολλά ακόμη περιθώρια που θα μπορούσαν να μου δώσουν την 3η θέση στην κατηγορία γυναικών με μια πολύ καλύτερη βαθμολογία.

Ερώτηση: Είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο αγώνισμα;

Απάντηση: Ναι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Πρώτη φορά παίρνω μετάλλιο σε ατομικό επίπεδο.  Είναι πολύ καλή αρχή για την κατηγορία νέων- γυναικών.

Το Έπταθλο δεν είναι για όλους για όλες. Είναι αγώνισμα που θέλει χρειάζεται τεράστιες ψυχικές και σωματικές αντοχές.

Δεν μπορεί να ασχοληθεί εύκολα κάποιος με αυτό το αγώνισμα. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι στην Καβάλα έχουμε πολλά παιδιά που θα διεκδικήσουνε χρυσά μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες.

Ερώτηση: Πόσο δύσκολο ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

Απάντηση: Αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε στη Θεσσαλονίκη οπότε είχα το προτέρημα να αγωνιστώ στο χώρο που κάνω καθημερινά προπόνηση.

Αυτό με βοήθησε λίγο. Είχα δίπλα μου όλους τους συναθλητές μου και φίλους μου, αυτό με βοήθησε πολύ. Από εκεί και πέρα σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήμασταν με τον προπονητή σε μεγάλο βαθμό αισιόδοξοι. Γνωρίζαμε τι θέλαμε.  Ξέραμε το τι μπορούσαμε να πετύχουμε.  Είναι μια πολύ καλή διοργάνωση. Ευχαριστήθηκα το κάθε λεπτό του αγώνα. Από εκεί και πέρα στη σφαίρα μας τα χάλασε ο καιρός αφού έριξε ένα μπουρίνι και είχαμε καθυστέρηση μισή ώρα.   Σίγουρα όμως υπήρχε πολύ καλή οργάνωση και δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο. Ηταν από τον ΟΚΑΚ η πρόεδρος του συλλόγου η κ. Δράκου που πάντοτε είναι εκεί για μένα. Φυσικά την ευχαριστώ και πάλι.

Ερώτηση: Σε όλη αυτή  την εξέλιξη που έχεις πόσο δούλεψες τα τελευταία χρόνια;

Απάντηση: Από τη στιγμή που ήρθα στη Θεσσαλονίκη και προπονούμαι με τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Στυλιανίδη η αλήθεια είναι ότι έχω κυριολεκτικά μεταμορφωθεί σαν αθλήτρια αλλά και σαν άνθρωπος. Υπάρχει πολύ καλή χημεία και συνεργασία στη σχέση προπονητή και αθλητή. Ανέβασα τις επιδόσεις μου και πραγματικά είμαι πολύ ευγνώμων γι` αυτόν τον άνθρωπο που του οφείλω τα πάντα, ότι έχει κάνει για μένα.  Του χρόνου κυνηγάμε το όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κάποτε για μένα αυτό ήταν ένα ασύλληπτο όριο ενώ τώρα κοιτάζουμε μπροστά για τη συμμετοχή μας εκεί.

Ερώτηση: Μέχρι το τέλος της σεζόν τι περιλαμβάνει η ατζέντα σου;

Απάντηση: Θα έρθω στα «Δαβιτζόγλεια» για να τιμήσω αυτόν τον πολύ μεγάλο αθλητή.

Δεν έχω αποφασίσει τι αγωνίσματα θα κάνω. Σίγουρα όμως θα αγωνιστώ.  Ο τελευταίος μου αγώνα θα είναι στη Λάρισα στο Πανελλήνιο νέων ανδρών γυναικών όπου θα κάνουμε σκυτάλη με τον ΟΚΑΚ και θα διεκδικήσουμε μετάλλιο ενώ  θα κάνω άλμα εις ύψος σαν ατομικό αγώνισμα.

Ερώτηση: Που αφιερώνεις το χρυσό μετάλλιο που πήρες στη Θεσσαλονίκη;

Απάντηση: Το αφιερώνω στον προπονητή μου που είναι ο μόνος που ξέρει πόσο πολύ έχουμε δουλέψει μαζί. Αν δεν ήταν αυτός δε νομίζω ότι θα  έκανα ατομικό ρεκόρ αλλά και θα έπαιρνα την 1η θέση. Αποκλειστικά αφιερώνω το μετάλλιο σε αυτόν.

Διαβάστε επίσης