Μαρκόπουλος: Κανονικά οι πληρωμές για τις μαθητικές μετακινήσεις

 Μαρκόπουλος: Κανονικά οι πληρωμές για τις μαθητικές μετακινήσεις

Φοιτητές της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος. Ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς στα νιάτα του πέρασε από τη σπουδαστική και φοιτητική οργάνωση της Ν.Δ.

Εκπρόσωπος της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ ευχαρίστησε τον κ. Μαρκόπουλο για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου κατά την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στο ΤΕΙ Καβάλας. «Ευχαριστώ τον κ. Μαρκόπουλο για το χώρο που μας διέθεσε», είπε ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ, και συμπλήρωσε «έγινε εκεί μία άκρως δημοκρατική διαδικασία».

Στη συζήτηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών συμμετείχε και ο συνεργάτης του κ. Μαρκόπουλου Θανάσης Μήτας.

Αμέσως μετά ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε συνέντευξη τύπου. Μίλησε για θέματα της επικαιρότητας με ξεχωριστή αναφορά στην πληρωμή πρόσφατων και παλαιότερων μαθητικών μετακινήσεων, με τα ταξί, τα αστικά, τα υπεραστικά λεωφορεία, ακόμη και με τα φέρι μπωτ.

«Πληρώνουμε κάθε μέρα , ενώ με μία καινούρια διαπιστωτική πράξη διασφαλίζονται οι μαθητικές μετακινήσεις που θα γίνουν μέχρι και το τέλος του μήνα, που διανύουμε», είπε ο Θ. Μαρκόπουλος. «Χρωστάμε χρήματα αλλά πληρώνουμε και μεγάλα ποσά» είπε επίσης, φέρνοντας ως παράδειγμα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ που όπως υποστήριξε εισέπραξε 745.000 ευρώ.

Την καθυστέρηση για την τακτοποίηση αυτών των εκκρεμοτήτων την απέδωσε στο ότι τα χρήματα που εισπράττουν οι μεταφορείς είναι πολλά, οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν εξίσου πολλοί, αλλά η αρμόδια υπηρεσία στελεχώνεται από τρία μόνο άτομα.

Κατανοητές οι διαμαρτυρίες των μεταφορέων, αλλά κάνουμε ότι μπορούμε, είπε ο Θ. Μαρκόπουλος.

Σχετικά με θέματα πυρασφάλειας – πυροπροστασίας επανέλαβε τη σύσκεψη που προτίθεται να κάνει, μάλλον τη Δευτέρα, για την ασφάλεια του Περιαστικού δάσους. Για τα θέματα πυρασφάλειας θα υπάρξει συνάντηση και με τους κτηνοτρόφους και με τους μελισσοκόμους.

Χθες ανακοινώθηκε η επί της ουσίας δρομολόγηση του έργου καθαρισμού του φράγματος των Μαριών.

Με την ευκαιρία ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι τα έργα στη Θάσο, του Δασαρχείου αργούν.

Για τα διόδια είπε ότι έτσι όπως λειτουργούν, είναι αντιαναπτυξιακά. Ουσιαστικά ζήτησε να παγώσει ως προς το περιεχόμενό της η κοινή υπουργική απόφαση Σπίρτζη – Τσακαλώτου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης