• 29 Απριλίου 2024,

Είναι στόχος εφικτός το ΕΠΑΛ Θάσου;

 Είναι στόχος εφικτός το ΕΠΑΛ Θάσου;

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωτήρης Τότης μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Η συζήτηση έφτασε σε δύο επίκαιρα ζητήματα, για την περιοχή, την μείωση των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια, την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας νέου Επαγγελματικού Λυκείου στη Θάσο.

Σύμφωνα με τον Σ. Τότη οι εξετάσεις στα επαγγελματικά λύκεια του νομού άρχισαν ομαλά, με 217 αποφοίτους να δίνουν εξετάσεις την Τρίτη. Ο κ. Τότης είπε ότι χθες έλαβαν μέρος στις εξετάσεις των Γενικών Λυκείων του Νομού 1036 μαθητές, σε 10 διαφορετικά εξεταστικά κέντρα. Είπε επίσης ότι στο 2ο Γυμνάσιο λειτουργεί ειδικό εξεταστικό κέντρο όπου οι μαθητές εξετάζονται προφορικά. Πρόκειται για 35 απόφοιτους των γενικών λυκείων.

Το πρόβλημα της μείωσης των μαθητών είναι υπαρκτό. Τα γυμνάσια συρρικνώθηκαν, είπε για την υπογεννητικότητα ο κ. Τόττης. Είπε επίσης ότι υπάρχει ένας καινούργιος τρόπος εγγραφών στα Επαγγελματικά λύκεια. Αυτές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από 19 έως 23 Ιουνίου.  Προς το παρόν, είπε με απογοήτευση ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, δεν υπάρχει στο διαδίκτυο ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η τελευταία ερώτηση προς τον κ. Τότη είχε σχέση με τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας τον Σεπτέμβρη Επαγγελματικού Λυκείου στη Θάσο, παραρτήματος του Επαγγελματικού Λυκείου της Χρυσούπολης. Σχετικά υπήρξε ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την ευκαιρία ψήφισης νομοσχεδίου στη βουλή του υπουργείου παιδείας.

Χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις για ένα επαγγελματικό λύκειο στη Θάσο, είπε ο κ. Τότης κι έφερε ως πρώτο πρόβλημα το εργαστήριο που ένα επαγγελματικό λύκειο, πρέπει απαραίτητα να διαθέτει. Από την άλλη μεριά τόνισε ότι αν λειτουργήσει επαγγελματικό λύκειο στη Θάσο, θα μειωθούν δραματικά οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου της Χρυσούπολης.

Διαβάστε επίσης