• 28 Μαρτίου 2024,

Μάρτιο η διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο

 Μάρτιο η διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο

Η πρώτη διανομή τροφίμων του 2018 από το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο θα γίνει αργότερα από ότι είχε υπολογιστεί και αρχικά προγραμματισθεί. Ο δήμος Καβάλας προετοίμαζε την πρώτη διανομή του τρέχοντος έτους για το μήνα Φεβρουάριο, τώρα όμως προσανατολίζεται σε διαφορετικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, η πρώτη διανομή θα πρέπει να αναμένεται εντός του πρώτου 10μερου του Μαρτίου, προκειμένου η αμέσως επόμενη διανομή να πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή πριν από τη γιορτή του Πάσχα. Το πρόβλημα λειτουργίας που παρουσιάζει το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο είναι ολοφάνερο. Δε μπορεί να μοιράζει τρόφιμα μια φορά κάθε μήνα όπως συνέβαινε την εποχή του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ εξαιτίας της μεγάλες έλλειψης προσωπικού.

Παρόλα αυτά καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να συντομευθούν οι προθεσμίες και να βρεθεί προσωπικό για την καλύτερη και την ταχύτερη δυνατή διανομή την επόμενη φορά. Όλα αυτά γνωστοποιήθηκαν στο περιθώριο της χθεσινής συνεδριάσεως που πραγματοποίησε η οικονομική επιτροπή του δήμου Καβάλας.

Η επιτροπή συνεδρίασε χωρίς την παρουσία δημοτικού συμβούλου του αντιπολίτευσης, χωρίς έκτακτα θέματα, ενώ τα δέκα τακτικά θέματα της ημερήσιας διατάξεως εγκρίθηκαν ομόφωνα. Οι κυριότερες αποφάσεις σχετίζονται με τη ψήφιση 18 πιστώσεων του τρέχοντος προϋπολογισμού, χρήματα μέσω των οποίων θα αποκτήσει θέρμανση ο μεντρεσές ώστε να λειτουργήσει κανονικά το Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού. Επίσης συμπληρώνεται ο εξοπλισμός προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Καβάλας.

Στις ψηφίσεις πιστώσεων για την εκτέλεση έργων του 2018 εξασφαλίζεται πίστωση 350.000 ευρώ για την ανακαίνιση επιπλέον παιδικών χαρών. Τέλος, ο δήμος Καβάλας δια της δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου θα αποφασίσει για την εκμίσθωση καταστήματος του κλειστού κολυμβητηρίου μετά από δύο άγονες πλειοδοτικές διαδικασίες.

 

Διαβάστε επίσης