«Μας περιμένουν δύσκολες ώρες στο Νοσοκομείο»

 «Μας περιμένουν δύσκολες ώρες στο Νοσοκομείο»

Ο έμπειρος γιατρός του Νοσοκομείου Καβάλας Ξενοφώντας Κροκίδης ήταν φανερά προβληματισμένος χθες, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στην Πρωινή. Προβληματισμένος γιατί τα κρούσματα στο Νομό Καβάλας αυξάνονται, γιατί τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο είναι επίσης αυξημένα.

Ο Ξενοφώντας Κροκίδης είπε στην Πρωινή ότι σε ένα σύνολο 12 ασθενών στην κλινική κορωνοϊού, οι 11δεν είναι εμβολιασμένοι και μόνο μία γυναίκα που νοσηλεύεται έχει εμβολιαστεί. Αναφέρθηκε σε υψηλό δείκτη θετικότητας για το Νομό Καβάλας και προέβλεψε ότι για τους γιατρούς και το Νοσοκομείο έρχονται δύσκολες μέρες.

Προβλέπει δηλαδή επιδείνωση της κατάστασης σε αυτό το τέταρτο κύμα της νόσου. Ο γιατρός Ξενοφώντας Κροκίδης μνημονεύει επίσης το τι είναι πιθανό να συμβεί ως το τέλος του μήνα με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Έχει στο μυαλό του το νέο νόμο για την αντικατάσταση του προσωπικού που δεν θα εμβολιαστεί, το οποίο στην περίπτωση του Νοσοκομείου αφορά 117 νοσηλευτές- τραυματιοφορείς κτλ και 27 διοικητικούς. Η εφαρμογή αυτού του νόμου είναι για το νοσοκομείο μία ωρολογιακή βόμβα, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κροκίδης καθώς θεωρεί ότι ακόμα και αν υλοποιηθεί το περιεχόμενο της νομοθεσίας το προσωπικό που θα πάψει να εργάζεται προσωρινά θα αντικατασταθεί από νέο προσωπικό που δεν θα έχει εκπαιδευτεί.

Γενικά για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καβάλας σε σχέση με τα αυξημένα κρούσματα κάνει λόγο για «καλοκαιρινές άδειες που παίρνει το προσωπικό με την ψυχή στο στόμα…». Σχετικά με τον καύσωνα σημειώνει ότι υπάρχουν πολλοί υπερήλικες που είναι στο νοσοκομείο πιθανόν από συνέπειες λόγω των διαδοχικών ημερών με υψηλές θερμοκρασίες.

Εν τω μεταξύ στο Νοσοκομείο Καβάλας τη Δευτέρα έγιναν 97 τεστ κορωνοϊού με 14 θετικά περιστατικά!

Στην αύξηση των ασθενών συνέβαλε και το γεγονός ότι νοσηλεύονται δύο άτομα ίδιας οικογένειας. Δηλαδή μαμά και κόρη. 31 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το Νομό Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας. Δύο από αυτά προέρχονταν από τη Θάσο.

Τα εμβόλια τη Δευτέρα επανήλθαν σε έναν ικανοποιητικό αριθμό. Έγιναν στο Νομό Καβάλας 543, εκ των οποίων τα 348 δεύτερη δόση. Χθες έγιναν δωρεάν rapid τεστ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, στη Χρυσούπολη και στο Δημοτικό Κήπο (στο κέντρο της Καβάλας).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 2 Αυγούστου έγιναν 143 Rapid test με ένα θετικό περιστατικό στον Πρίνο (μία γυναίκα 39 ετών), 222 Rapid test στο δημοτικό κήπο με ένα θετικό περιστατικό γυναίκα 49 ετών.

Διαβάστε επίσης