• 1 Μαΐου 2024,

Ματαιώθηκε η συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

 Ματαιώθηκε η συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

Χθες το βράδυ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο πάρκο Φαλήρου συναυλία που θα διοργάνωνε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με τη γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου. Η συναυλία αποφασίστηκε τον Ιούλιο. Τότε η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ αποδέχθηκε την εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Είχε εγκριθεί η σχετική δαπάνη των 20.000 ευρώ. Η εκδήλωση αυτή θα ήταν η μοναδική φετινή εκδήλωση για την Καβάλα όσον αφορά το φεστιβάλ «Via Egnatia» του 2019.

Τελικά η συναυλία δεν πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με την απόφαση του Ιουλίου δεν θα είχε εισιτήριο. Ανέκυψαν προβλήματα για την πραγματοποίηση της σχετικά με την αδειοδότηση της αφού θεωρήθηκε ότι στο πάρκο Φαλήρου που θα πραγματοποιούνταν έπρεπε να χορηγηθούν άδειες. Έπρεπε να συνεδριάσουν οι επιτροπές, να γνωμοδοτήσουν κτλ. Επειδή όπως αποδείχθηκε η άδεια δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ο διοργανωτής της συναυλίας επέλεξε να αλλάξει τον τόπο της. Κι αυτή η ενέργεια δεν είχε αποτέλεσμα καθώς υπήρχε η προϋπόθεση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Αλλά το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας δεν είχε συχνές συνεδριάσεις,  συνεδριάζει αύριο Πέμπτη.  Με αυτήν την εξέλιξη φέτος το Καλοκαίρι δεν θα έχουμε εκδηλώσεις του «Via Egnatia» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες εκδηλώσεις θα γίνουν. Η υπόθεση της συναυλίας αφορούσε χειρισμούς που έκανε προσωπικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος λέγεται ότι για να εξασφαλίσει την πραγματοποίηση της βρέθηκε αρκετές φορές στα γραφεία του ΟΛΚ. Τελικά οι προσπάθειες του δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Το γεγονός της μη πραγματοποίησης της συγκεκριμένης συναυλίας στο συγκεκριμένο χώρο έχει σημασία και για την επόμενη συναυλία που προετοιμάζεται. Κι αυτή προορίζεται να γίνει στο τμήμα του Πάρκου Φαλήρου πίσω από το ανοιχτό κολυμβητήριο. Είναι συναυλία που θα γίνει αρχές Σεπτέμβρη από την ΚΝΕ,  η οποία με βάση τα δεδομένα της υπόθεσης της συναυλίας Τσαλιγοπούλου πρέπει να πάρει άδεια. Διαφορετικά κινδυνεύει να είναι παράνομη κι ως εκ τούτου να μην πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης