• 19 Μαΐου 2024,

Ματαιώθηκε η γιορτή της αγοράς προ της Καθαράς Δευτέρας

 Ματαιώθηκε η γιορτή της αγοράς προ της Καθαράς Δευτέρας

Ναυάγησε τελικά η πρόταση για τη διοργάνωση τοπικής γιορτής στις 25 Φεβρουαρίου διότι κρίθηκε πως δεν υπήρχε επαρκής χρόνος προετοιμασίας από τους εκπροσώπους του εμπορικού κι επαγγελματικού κόσμου της Καβάλας. Όπως μας εξήγησε ο Θόδωρος Μακαρίτης, η πρόταση οργάνωσης διατυπώθηκε αφού διαπιστώθηκε πως η Καβάλας θα αποτελέσει τόπο προορισμού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Παρά τη ματαίωση όμως έγινε ένα καλό πρώτο βήμα ώστε να μεθοδευτεί η υλοποίηση της γιορτής έστω και την επόμενη χρονιά. Ενώ θετική είναι και η διαπίστωση ότι στη διάρκεια του τριήμερου τα ξενοδοχεία της Καβάλας θα είναι γεμάτα από επισκέπτες.

Οι φορείς της αγοράς πάντως προετοιμάζονται ήδη για τη διοργάνωση της φετινής Λευκής Νύχτας προσδιορίζοντάς της όπως πάντα για το Μάη. Φέτος εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού και φυσικά ο προγραμματισμός εκδηλώσεων και στην οδό Βενιζέλου, που πέρσι είχε ατυχήσει λόγω εκτέλεσης του έργου ανάπλασης.

Ο δήμος ήταν έτοιμος να στηρίξει την πρωτοβουλία εμπόρων κι επαγγελματιών για τη διοργάνωση της γιορτής στις 25 Φεβρουαρίου, σημείωσε η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί βάση και στους καταστηματάρχες της οδού Βενιζέλου. Ακόμη και σήμερα πάντως, εάν οι φορείς της αγοράς αποφασίσουν να προχωρήσουν την εορταστική πρωτοβουλία τους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ο δήμος και τα νομικά του πρόσωπα είναι έτοιμα να βοηθήσουν.

 

Διαβάστε επίσης