• 26 Φεβρουαρίου 2024,

Μαθητές από την Καβάλα βραβεύτηκαν στα «YouSmile Awards» που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 Μαθητές από την Καβάλα βραβεύτηκαν στα «YouSmile Awards» που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

6α Μαθητικά βραβεία «YouSmile Awards»: Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο!

Με παιδικά Χαμόγελα, γέλια, υπερηφάνεια και θαυμασμό πλημμύρισε το Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων το απόγευμα της 4ης Ιουλίου, στα 6α YouSmileAwards που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού YouSmile.

Με σύνθημα «Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο», η εκδήλωση –θεσμός με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και μοναδικό σκοπό την ανάδειξη μαθητικών πρωτοβουλιών και δράσεων που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για παιδιά αλλά και ενήλικες.

Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, τα παιδιά εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητα, τη δημιουργικότητα και το χιούμορ τους, μετατρέποντας την εκδήλωση σε μια γιορτή του εθελοντισμού και γεμίζοντας υπερηφάνεια και συγκίνηση όλους όσους την παρακολούθησαν.

Μαθητές από την Καβάλα βραβεύτηκαν στην κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμη, για το βραχιόλι «Besafe» που δημιούργησαν για να προλαμβάνονται περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Το βραχιόλι με το πάτημα ενός κουμπιού στέλνει email στο άτομο της επιλογής του κατόχου.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο Βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος καθώς και ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Δέδες. Και επειδή το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού του «Χαμόγελου» είναι φτιαγμένο από τα Παιδιά για τα Παιδιά, οι 8 νικητές αναδείχθηκαν ύστερα από ψηφοφορία των μαθητών – εθελοντών του YouSmile, ενώ όλοι οι μικροί συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικούς επαίνους για τις εξαιρετικές τους πρωτοβουλίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τηρουμένων πάντοτε των προληπτικών μέτρων κατά της μετάδοσης του ιού Covid-19, το Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» ήταν κατάμεστο ενώ οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν τις 5.400 από 106 σχολεία! Στα συνολικά 6 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετέχει περισσότεροι από 35.100 μαθητές από 653 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, αναβαθμίζοντας με τις δράσεις και τις εφευρέσεις τους το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού του «Χαμόγελου» ολοένα και περισσότερο.

Τους μικρούς πρωταγωνιστές της βραδιάς βράβευσαν οι: Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Γιώργος Μαυρίδης, Παρουσιαστής, Βαγγέλης Νάκης, Instagrammer, Φάνης Λαμπρόπουλος, Παρουσιαστής, Comedian, Δανάη Παππά, Ηθοποιός και φυσικά Μαθητές-εθελοντές του YouSmile.

Ακολουθούν τα Βραβεία αλλά και η ξεχωριστή προσωπική ιστορία του κάθε Παιδιού, πίσω από αυτά:

Κατηγορία: Τεχνολογία & Επιστήμη

ΝΙΚΗΤΗΣ: 6ο ΓΕΛ Καβάλας

Απονομή Βραβείου: Δανάη Παππά

Για την πρωτοβουλία τους να προλαμβάνουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, βραβεύτηκαν μαθητές από την Καβάλα, αφού συνέλαβαν και υλοποίησαν την ιδέα του “B-Safe”, ενός βραχιολιού άμεσης ειδοποίησης σε περίπτωση κινδύνου. Με το πάτημα ενός κουμπιού έκτακτης ανάγκης, αποστέλλεται αυτόματα μια ειδοποίηση σε κοντινό πρόσωπο του ατόμου που βρίσκεται σε κίνδυνο, με σκοπό την άμεση επέμβαση και πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης