• 7 Μαΐου 2024,

Μαθητές, καθηγητές στο Γραφείο Μαρκόπουλου

 Μαθητές, καθηγητές στο Γραφείο Μαρκόπουλου

Το Θόδωρο Μαρκόπουλο και το Δημαρχείο της πόλης, επισκέφθηκαν χθες αποστολές μαθητών και καθηγητών από το εξωτερικό. Κατ΄ αρχήν καθηγητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας συνόδευσαν στο γραφείο του κ. Μαρκόπουλου, ομάδα συναδέλφων τους από την πόλη Μερσίν της Τουρκίας. Τα δύο σχολεία συνεργάζονται στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS. Ο Θ. Μαρκόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους Τούρκους εκπαιδευτικούς στο γραφείο του και να τους ενημερώσει για την πορεία της Καβάλας. Η καθηγήτρια από την Τουρκία κα Καβάς ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία και προσκάλεσε τον κ. Μαρκόπουλο στην τουρκική πόλη.

Στη συνέχεια το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη επισκέφθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές που είναι φιλοξενούμενοι του Μουσικού Σχολείου. Νωρίτερα είχαν παρόμοιες συναντήσεις στο Δημαρχείο όπου τους υποδέχτηκε ο Ηλίας Καλανταρίδης. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο: «Μνήμες: Πρόγραμμα ανάδειξης της τοπικής ιστορίας», που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους που συμμετέχουν σε αυτό.

Συντονίστρια χώρα η Ιταλία. Υπάρχουν επίσης συμμετοχές από τις χώρες Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία. Σήμερα εκπαιδευτικοί και μαθητές της ίδιας συνάντησης θα βρίσκονται στη Θάσο.

 

Διαβάστε επίσης