Μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

 Μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή συμβολική και προειδοποιητική στάση εργασίας του προσωπικού της ΔΕΥΑΚ. Περισσότεροι από πενήντα άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μετά τη 1:00 το μεσημέρι μπροστά από το κτήριο της LORD, παρουσία του προέδρου του σωματείου Κώστα Χανδρουλίδη, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου αλλά και δύο εκπροσώπων του ΠΑΜΕ.

Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά. Είναι φανερό ότι στη δημοτική επιχείρηση υπάρχει πρόβλημα καθώς η μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας δείχνει ότι δεν πρόκειται για 10 – 15 καλομαθημένους υπαλλήλους που διαφωνούν με τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΔΕΥΑΚ. Η αντίδραση είναι ευρύτερη. Στη στάση εργασίας συμμετείχαν και εργαζόμενοι που φημολογείται ότι στηρίζουν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ. Βρισκόταν μεταξύ των συγκεντρωμένων.

Ο Κώστας Χανδρουλίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι έχει προβλεφθεί ώστε να υπάρχει παντού προσωπικό ασφαλείας ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία της επιχείρησης. Αμέσως μετά μίλησε στους εργαζόμενους. Νωρίτερα χθες το πρωί ο Κώστας Χανδρουλίδης δήλωσε:

«Η στάση εργασίας δεν έχει σχέση με τις μετακινήσεις προσωπικού. Είναι το τρίτο θέμα (εννοεί το τρίτο θέμα που αναφέρεται στο πρόσφατο δελτίο τύπου). Συμπτωματικά μετά τη γενική συνέλευση τη δική μας υπήρξε ένα πολύ σοβαρό γεγονός. Υπήρξε μια ωμή παρέμβαση του προέδρου της επιχείρησης σε στελέχη και μέλη του σωματείου μας ώστε να βγάλουν δελτίο τύπου που θα διαψεύδει ότι αποφασίσαμε στη γενική συνέλευση. Μάλιστα απαιτούσε ως τη Δευτέρα το πρωί να το υπογράψουν σύμφωνα με τις υποδείξεις τις δικές του.

Ότι στρέφονται κατά της γενικής συνέλευσης και δε συμφωνούν με το δελτίο τύπου που βγάλαμε μετά τη γενική συνέλευση. Σας θυμίζω ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης ήταν ομόφωνη. Οι μετακινήσεις έχουν σχέση με άλλα γεγονότα. Με τις μετακινήσεις του προσωπικού ανατρέπονται και αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ».

Για την καταγγελλόμενη παρέμβαση Ξανθόπουλου στα του σωματείου είπε: « Πληροφορηθήκαμε το γεγονός (της προσπάθειας του προέδρου κατά της απόφασης της γ.σ. του σωματείου) από τα τηλεφωνήματα κάποιων συναδέλφων. Οι μισοί από αυτούς (που κλήθηκαν από τον πρόεδρο). Οι άλλοι μισοί δεν συμμετείχαν καν στη γενική συνέλευση. Μου τηλεφώνησαν 4-5 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Έχουμε στοιχεία φυσικά όπως επίσης και μαρτυρίες. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Αυτή είναι η ουσία της διαμαρτυρίας. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο ανώτατο όργανο κάθε σωματείου. Στη γενική συνέλευση. Η κίνηση μας έχει να κάνει καθαρά με συγκεκριμένο άτομο, με συγκεκριμένες συμπεριφορές, με συγκεκριμένη επικοινωνία με τα μέλη. Λοιδορεί τους πάντες και τα πάντα. Όλα τα στραβά του δημοσίου εδώ και 1,5 χρόνο εφαρμόζονται όλα από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ. Δεν στρεφόμαστε κατά της δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου. Μιλάμε για συγκεκριμένες συμπεριφορές. Παράλογες».

Τέλος επί των αιτιών της διακοπής νερού το μεσημέρι της Δευτέρας υποστήριξε: « Στο περιστατικό πήγε ο προϊστάμενος των συνεργείων. Μαζί με δύο άτομα που επισκεύασαν τη βλάβη κι ένας οδηγός που γνωρίζει τις βάνες που κλείνουν. Στη 1 το μεσημέρι η βλάβη έχει αποκατασταθεί. Έχουν ανοίξει τα νερά, το επιβεβαιώνουν όλοι. Ο κόσμος έχει σταματήσει να τηλεφωνεί. Μέχρι τις 3 -4 το απόγευμα είχαν κανονική ροή νερού. Υπάρχουν κλήσεις και μάρτυρες, γιατί ακούσαμε τις δηλώσεις του προέδρου. Έχουμε και μαρτυρίες των δημοτών. Μου είπαν οι συνάδελφοι ότι ο πρόεδρος βγήκε σε εκπομπή και ζήτησε συγνώμη επειδή οι εργαζόμενοι ξέχασαν να ανοίξουν μια βάνα. Έστειλε κάποιον υπάλληλο- λέει- που διαπίστωσε ότι ήταν κλειστή η βάνα. Σας είπα 5 άτομα ήταν εκεί. Δεν γίνονται αυτά. Δεν έχουν ξαναγίνει στη ΔΕΥΑΚ. Αυτά μπορούν να γίνουν σε μια πολύ μικρή γειτονιά, όταν γεφυρώνουν κάποιες βάνες. Ένας συνδυασμός βανών. Τότε μπορεί να γίνει ένα λάθος, σε μια μικρή περιοχή που πιάνει 5-10 σπίτια. Δεν μπορεί να γίνει σε μια κεντρική βάνα 200αρα. Δεν μπορεί να λοιδορούνται οι υπάλληλοι με μια συγνώμη του προέδρου, υποτίθεται. Για ένα λάθος που δεν έγινε ποτέ. Τι μεσολάβησε δεν ξέρουμε».

Διαβάστε επίσης