• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων

 Με αφορμή την ολοκλήρωση των παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων

Γράφει Κώστας Πούλιας


Με το «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ» του Σοφοκλή, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο, ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του 66ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Αν η προσέλευση του κόσμου είναι ένδειξη επιτυχίας τότε το φεστιβάλ αυτό ήταν πολύ πετυχημένο.

Ναι ο κόσμος επέστρεψε και τίμησε ιδιαίτερα αυτόν τον θεσμό παρά το ότι σε όλη τη γύρω περιοχή είχαμε αμέτρητα πανηγύρια, εκδηλώσεις και συναυλίες από φίρμες και μη. Για μένα η επιτυχία οφείλεται στον προγραμματισμό και την επιλογή των παραστάσεων.

Η διάρθρωση του προγράμματος θύμισε έντονα τα παλιά χρόνια, τότε που ακόμη η ονομασία του ήταν ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ και οι θεατρόφιλοι έδειξαν να το εκτιμούν. Ένα άλλο χαρακτηριστικό ήταν πως ούτε μια παραγωγή δεν άφηνε την υπόνοια της αρπαχτής.

Όλες οι δουλειές που παρουσιάστηκαν ήταν σοβαρές. Είδαμε καλές παραστάσεις και κάποιες υπέροχες ερμηνείες με κορυφαίες, κατά τη γνώμη μου, της κυρίας Λένας Παπαληγούρα στο ρόλο της Ηλέκτρας, της κυρίας Μαρίας Κίτσου στο ρόλο της Μήδειας και του κυρίου Δημήτρη Καταλειφού στο ρόλο του Οιδίποδα.

(Διακριτικά θα ήθελα να αναφέρω ότι αυτή η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από αυτό της καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ της κ. Εύας Οικονόμου-Βαμβακά. Ο άψογος συντονισμός της διοργάνωσης είναι έργο της προϊσταμένης του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κ.Τόνιας Μάναλη-Κερανοπούλου).

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης