• 8 Μαΐου 2024,

Με χαρά ο σύλλογος Μικρασιατών επαναλειτουργεί το μουσείο του

 Με χαρά ο σύλλογος Μικρασιατών επαναλειτουργεί το μουσείο του

Η χαλάρωση των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού βοηθά τους συλλόγους (συνοικιακούς και πολιτιστικούς) να προγραμματίσουν δράσεις το Καλοκαίρι.

Αυτό ακόμη κι αν σήμερα δεν είναι ορατό, είναι κάτι που θα γίνει. Εν αναμονή ανακοινώσεων, σημειώνουμε την χαρά του συλλόγου των Μικρασιατών που από την Παρασκευή επαναλειτουργεί το μουσείο του στον μεντρεσέ:

Μετά από έξι μήνες αναστολής των δραστηριοτήτων μας, και με την ελπίδα ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, είμαστε έτοιμοι από την Παρασκευή 14 Μαΐου, να υποδεχθούμε το κοινό για ξενάγηση στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ήταν και ο πολιτισμός ένας από τους κλάδους που για δέκα πέντε μήνες χτυπήθηκε από την πανδημία. Ψυχαγωγία, ήθη, έθιμα και αξίες πολιτισμικές που χαρακτηρίζουν τον λαό μας, έλειψαν από την καθημερινότητά μας.

Αποτιμούμε φόρο τιμής στους 11000 και πλέον εκλιπόντες και συγχαίρουμε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τις υπηρεσίες τους, ελπίζοντας να μην χρειασθεί να ξαναζήσουμε τα ίδια. Υ.Γ. Καλό θα είναι, λόγω της στενότητας του χώρου, να προηγείται συνεννόηση. για επισκέψεις μαθητών και άλλων πολυμελών ομάδων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή ώρες 09.30 με 13.30 και Κυριακή 11.00 με 14.00. Τις υπόλοιπες μέρες κλειστά.

Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ετήσιος καθαρισμός των μονοπατιών του Περιαστικού Δάσους Καβάλας από μέλη και φίλους του συλλόγου.

Σε όλη την διάρκεια των εβδομαδιαίων εξορμήσεων, εκτός από καθαρισμό και διαπλάτυνση των μονοπατιών στην περιοχή του Σταυρού , έγινε σηματοδότηση φυσικών εμποδίων, κλάδεμα, καθώς και μάζεμα απορριμμάτων σε όλο το μήκος του Kavala Trail Run.

Σε επόμενες εξορμήσεις του συλλόγου θα γίνει και τοποθέτηση πινακίδων ώστε τα μονοπάτια να είναι προσβάσιμα από ορειβάτες, αθλητές, πεζοπόρους και όσους θέλουν να περπατήσουν και να χαρούν την φύση του Περιαστικού δάσους της πόλης.

Ανακοίνωση της Θρακικής Εστίας Καβάλας για την επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης: 101 χρόνια ελεύθερης Θράκης.

Οι περήφανοι εύζωνοι με θρακιώτικες φορεσιές στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη στο Σύνταγμα… Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Θράκη!

Ανακοίνωση του Λυκείου των Ελληνίδων για το θάνατο του Νίκου Δορδοκίδη:

Το ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας σοκαρισμένο από τα νέα του ξαφνικού θανάτου του χορευτή του ΛΕΚ Νίκου Δορδοκίδη εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στους οικείους του, τη σύζυγό του Ρανια Σαραφουδη και τα παιδιά του Νάνσυ, Απόστολο και Δανάη. Ο Θεός ας τους δώσει δύναμη και κουράγιο, αυτές τις δύσκολες στιγμές. Καλό παράδεισο!

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εβριτών Καβάλας για την επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης:

101 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης μας, Χρόνια πολλά με υγεία στους απανταχού Θρακιώτες.

Διαβάστε επίσης