Με χαρά το Νοσοκομείο σε μια νέα κανονικότητα- Συνέντευξη Κλειτσιώτη, δήλωση Πετράκη

 Με χαρά το Νοσοκομείο σε μια νέα κανονικότητα- Συνέντευξη Κλειτσιώτη, δήλωση Πετράκη

Μια νέα εποχή ξεκίνησε χθες για το Νοσοκομείο της Καβάλας. Μια αρκετά σημαντική επιστροφή στην κανονικότητα. Την ίδια στιγμή τα κρούσματα υποχωρούν, διευκολύνοντας την ίδια διαδικασία.

Σχετικά μίλησε στην Πρωινή ο διοικητής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

Η συνέντευξη

Ερ: Από σήμερα (χθες) επαναλειτουργούν πρωινά και απογευματινά εξωτερικά ιατρεία. Επανέρχεται στην κανονικότητα το Νοσοκομείο;

Απ: Είναι γεγονός ότι μετά από 7 μήνες ανοίξανε τα εξωτερικά ιατρεία πρωινά και απογευματινά. Μια επιστροφή στην κανονικότητα. Ευτυχώς τα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύουμε είναι πολύ λίγα. Μειωθήκανε αρκετά και είμαστε σε θέση και οι γιατροί μας και οι νοσηλευτές μας  να λειτουργήσουνε τα εξωτερικά ιατρεία. Νοσηλεύουμε σήμερα (χθες) 22 ασθενείς από τους οποίους οι 10 είναι από το γειτονικό νομό της Δράμας. Επομένως τα νέα είναι αρκετά καλά. Ανοίγουν τα εξωτερικά ιατρεία και δίνεται η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να δούνε τους ιατρούς μας. Να κλείσουν ενδεχομένως κάποιο χειρουργείο το οποίο θα χρειαστούνε. Επιτέλους μετά από 7 μήνες μπαίνουμε σε μια κανονικότητα. Αυτό το οποίο όμως θέλω να πληροφορήσω τους συμπολίτες μου είναι ότι πλέον τα ραντεβού θα κλείνονται μόνο ηλεκτρονικά. Πήραμε απόφαση σα διοίκηση για το αδιάβλητο και μόνο. Θα μπαίνει κάποιος στην πλατφόρμα του νοσοκομείου και θα κλείνει το ραντεβού του, χωρίς να παρεμβαίνει κανείς. Δε θα μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού, είτε μέσω γνωστού, είτε μέσω φίλου, μέσα από το χώρο του Νοσοκομείου. Η διαδικασία του κλεισίματος του ραντεβού θα είναι αδιάβλητη. Πολλοί έχουνε διαμαρτυρηθεί, ότι δεν μπορούνε, δεν έχουν τις γνώσεις. Για αυτόν τον λόγο έχουμε δώσει τη δυνατότητα και στα φαρμακεία της πόλης να κλείνουν ραντεβού για τους πελάτες τους. Για τους συμπολίτες μας οι οποίοι δε γνωρίζουν, δεν μπορούν να μπουν στο ιντερνέτ και να κλείσουν το ραντεβού τους. Έχουμε δώσει συγκεκριμένο νούμερο σε κάθε φαρμακείο. Όχι απεριόριστα.

Ερ: Αν υπάρχει κάποια περίπτωση με επείγον περιστατικό;

Απ: Κοιτάξτε τα επείγοντα ούτως ή άλλως έρχονται στα επείγοντα, τους βλέπουν οι γιατροί μας και αν υπάρχει ανάγκη μπαίνουν απευθείας στην κλινική, μπαίνουν απευθείας στο χειρουργείο. Τα επείγοντα λειτουργούσαν και λειτουργούν κανονικά. Δεν κλείσαμε καθόλου σε όλη την διάρκεια αυτής της πανδημίας. Για τα προγραμματισμένα επαναλαμβάνω και πάλι, μόνο μέσω της πλατφόρμας του Νοσοκομείου μας. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή μας. Θεωρήσαμε σωστό σα διοίκηση για το αδιάβλητο και μόνο, να το κάνουμε μόνο ηλεκτρονικά.

Ερ: Τι γίνεται με τις κλινικές; Έχετε κρατήσει μια κλινική covid; Έχετε κρατήσει σε εφεδρεία κάποια κρεβάτια και όλες οι υπόλοιπες λειτουργούν; Τι έχετε κάνει;

Απ: Ακόμη λειτουργούμε με δυο κλινικές covid. Σύνολο κρεβατιών 83. Η εικόνα όμως δείχνει ότι πολύ γρήγορα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, να κλείσουμε τη μια από τις δυο κλινικές. Να λειτουργούμε μόνο με τον 5ο όροφο. Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και βλέπουμε μέχρι τις 10 Ιουνίου να κλείσουμε τη μια κλινική από τις δυο.

Ερ: Λειτούργησαν πολύ σωστά, πολύ καλά  οι εμβολιασμοί στο νέο σημείο του Νοσοκομείου, στο Αμφιθέατρο;

Απ: Βεβαιότατα. Την Κυριακή κάναμε την μετακόμιση  από το χώρο των εξωτερικών ιατρείων στο Αμφιθέατρο και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθανε την Κυριακή και βοηθήσανε. Κάναμε την μετακόμιση και λειτουργήσαμε από τη Δευτέρα στο χώρο του Αμφιθεάτρου, τα εμβολιαστικά μας κέντρα. Πολύ εύκολα προσεγγίζει κάποιος το εμβολιαστικό κέντρο. Έχουμε βάλει παντού επισημάνσεις που οδηγούνται απευθείας ο κόσμος στο χώρο του Αμφιθεάτρου. Έχουμε βάλει 4 ή 5 πινακίδες που οδηγούν στο χώρο του Αμφιθεάτρου. Υπήρχε αναγκαιότητα να του κάνουμε αυτό. Στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων αυτοί που θα ερχόταν σε συνδυασμό με αυτούς που ερχόταν για τα εμβόλια θα δημιουργούσαν μεγάλη συνωστισμό. Οπότε θεωρήσαμε καλό να μεταφέρουμε το χώρο τον εμβολιαστικό μας στο Αμφιθέατρο.

Ερ: Ειπώθηκε στη συνάντηση της Παρασκευής ότι το Νοσοκομείο Καβάλας θα είναι όλο το καλοκαίρι και Νοσοκομείο για covid. Τι σημαίνει αυτό;

Απ: Μακάρι να μην έχουμε ασθενείς με covid αλλά πάντα μια κλινική θα είναι για covid. Η νέα πτέρυγα του 5ου ορόφου θα παραμείνει για covid σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και με ελάχιστα περιστατικά δυστυχώς θα την κρατήσουμε τη μια κλινική.

Ερ: Υπάρχει το ενδεχόμενο το καλοκαίρι να πάρουμε ασθενείς με covid και από άλλους νομούς εκτός από τη Δράμα που παίρνουμε μέχρι τώρα;

Απ: Όχι, μόνο από Δράμα. Αυτό το έχουμε συμφωνήσει, μόνο από Δράμα. Η Ξάνθη και η Κομοτηνή, στέλνει στην Αλεξανδρούπολη.  Εμείς παίρνουμε από Δράμα και όχι απ` όλους της Δράμας. Το μοιράζουμε. Τα μισά περιστατικά της Δράμας πάνε στις Σέρρες και τα άλλα μισά έρχονται στην Καβάλα.

Ερ: Ζητήσατε  από τον κ. Τσαλικάκη προσλήψεις αναισθησιολόγων και ουρολόγων;

Απ: Πολύ σωστά. Ζητήσαμε προσλήψεις σε κάποιες ειδικότητες στις οποίες έχουμε ελλείψεις. Ειδικά στους αναισθησιολόγους. Εδώ προέκυψε το πρόβλημα με δυο παραιτήσεις αναισθησιολόγων και θέλω να πιστεύω ότι θα μας κάνει όλη αυτή τη διαδικασία με απόσπαση. Έχουμε συγκεκριμένα μια γιατρό η οποία είναι σύζυγος νεοδιορισμένου γιατρού στο Νοσοκομείο μας ενώ αυτή υπηρετεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας και πιστεύω ότι θα γίνει η απόσπαση. Πολύ σύντομα θα έχουμε εδώ την αναισθησιολόγο. Όσον αφορά τις ουρολογικές κλινικές υπάρχει ένα πλάνο από την υγειονομική μας περιφέρεια, το οποίο πολύ σύντομα θα το ανακοινώσουμε.

 Δήλωση και της Κατερίνας Πετράκη

Η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη είπε για το ίδιο θέμα: «Είναι ένα βήμα προς την κανονικότητα. Αναμενόμενο βήμα. Στηρίζεται στη γενικότερη βελτίωση της κατάστασης αφού προχωρούν και οι εμβολιασμοί.

Αυτοί άλλωστε είναι η μόνη λύση. Μπαίνουμε στην κανονικότητα στο Νοσοκομείο αλλά με το ίδιο προσωπικό. Όπως το 2019».

Διαβάστε επίσης