Με εξαίρεση τον αέρα, ήπια τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Άριελ» στο Ν. Καβάλας

 Με εξαίρεση τον αέρα, ήπια τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Άριελ» στο Ν. Καβάλας

Αν και ο τελικός, αναλυτικός και ακριβής απολογισμός θα γίνει σήμερα, η χθεσινή κακοκαιρία ήταν μάλλον ήπια για το Ν. Καβάλας.

Δηλαδή οι βροχοπτώσεις, οι οποίες δεν ξεπέρασαν τα φυσιολογικά για την εποχή όρια. Αντίθετα οι άνεμοι, βόρειοι και βόρειο ανατολικοί, ήταν θυελλώδεις. Όπως άλλωστε προβλέπονταν. Σημειώνουμε ότι για την ένταση των ανέμων υπήρξε νέα προειδοποίηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας το βράδυ της Τετάρτης.

Η βελτίωση του καιρού με την υποχώρηση των ανέμων αναμένονταν χθες από το μεσημέρι. Περισσότερο χθες το απόγευμα. Λόγω των ανέμων διακόπηκαν για αρκετή ώρα χθες το πρωί τα δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής. Από το μεσημέρι και μετά έγιναν με ειδικά δελτία. Κανονικά έγινε το πρώτο πρωϊνό δρομολόγιο των 05.30. Η γραμμή του Πρίνου χθες ήταν κλειστή. Όλη την ημέρα.

Από πλευράς βλαβών στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, προβλήματα (ως χθες το μεσημέρι) δεν υπήρξαν ιδιαίτερα. Η κατάσταση ελέγχονταν με ζημιές σε εναέριο δίκτυο κυρίως στο Δήμο Παγγαίου. Σε παραθαλάσσιες περιοχές του.

Γενικά στο Δήμο Παγγαίου οι άνεμοι ήταν μικρότερης έντασης αν και ο ιδιωτικός μετεωρολογικός σταθμός Νέας Περάμου ανέφερε ένταση ανέμων ακόμη και 9 μποφόρ. Αυτό ισχύει επίσης για παραθαλάσσια σημεία του ίδιου Δήμου.

Η Π.Υ. σε όλο το Νομό ήταν σε επιφυλακή αλλά τουλάχιστον ως το μεσημέρι δεν είχε θέματα και κλήσεις. Την ήρεμη γενικά εικόνα επιβεβαίωνε χθες το μεσημέρι και η Πολιτική Προστασία. Η οποία ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επικοινωνία με την αυτοδιοίκηση.

Νωρίτερα χθες το πρωί ο κ. Κιβράκης περιέγραψε τις περιοχές που θα είχαν τα περισσότερα φαινόμενα: Τη νότια Θάσο και τα παραθαλάσσια  τμήματα του χερσαίου τμήματος του υπόλοιπου Νομού.

Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Κυριάκος Σταυρίδης δήλωσε χθες το μεσημέρι ότι ως εκείνη την ώρα δεν υπήρξαν προβλήματα. Και η ενημέρωση του αναφέρονταν σε βελτίωση του καιρού, αργά αλλά σταθερά, από χθες το μεσημέρι και μετά.

Από σήμερα ο καιρός βελτιώνεται. Περιορίζονται οι βροχές. Μένουν οι συννεφιές με μικρά διαλείμματα ήλιου. Χθες η θερμοκρασία ήταν πάνω από τους 10 βαθμούς. Το μεσημέρι πλησίασε τους 15. Το επόμενο διάστημα ωστόσο αναμένεται να σημειώσει πτώση. Κάποιες λίγες βροχές προβλέπονται στο μέσο της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης