Με φόντο την Αρκόπολη

 Με φόντο την Αρκόπολη

Μιλώντας ο πρωθυπουργός στην Κ.Ο. του Σύριζα έβγαλε για άλλη μια φορά αισιοδοξία και αποφασιστικότητα οτι οι διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση θα προχωρήσει και θα έρθει η συμφωνία.

Είναι αλήθεια οτι εμείς πάντα καθόλη την διάρκεια αυτής της επίπονης διαδικασίας και μακράς διαπραγμάτευσης με τους δανειστές είμαστε πάντα αισιόδοξοι μέχρι να βγεί το πουλάκι ο Σόϊμπλε  κάτω απο την μαύρη κουκούλα του φωτογράφου και να μας προσγειώσει.

Αυτή την φορά φαίνεται οτι αν κλείσει με επιτυχία και η δεύτερη αξιολόγηση οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να αγνοήσουν το πουλάκι και να ανοίξουν την συζήτηση για το χρέος.

Το ερώτημα είναι μέχρι που μπορούν να την φτάσουν την συζήτηση για το χρέος χωρίς να ακούνε το πουλάκι.

Έχω την εντύπωση οτι αν δεν πειστεί και το πουλάκι δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά.

Ο Ντάϊσεμπλουμ για παράδειγμα έχει την διάθεση να παρθούν κάποιες αποφάσεις για την μείωση του χρέους μέχρι τέλος του χρόνου αλλα να έχετε υπόψη σας οτι το πουλάκι τον πρόεδρο του Eurogroup τον έχει για πρωϊνό.

Ο Μοσκοβισί και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι αλήθεια οτι είναι με το μέρος μας αλλά όταν μιλάει ο Σόϊμπλε όλοι αυτοί κάνουν το παγόνι !

Αυτό που θα πρέπει σε πρώτη φάση να ξεκεθαρίσει είναι η συμμετοχή ή οχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα αφού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις οτι το ταμείο μπορεί τελικά να κάνει οριστικά πίσω αν δεν συμφωνήσουν με τις απόψεις του, ιδιαίτερα για την ελάφρυνση του χρέους, οι Ευρωπαίοι  και να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα αλλάζοντας τον προγραμματισμό των Ευρωπαίων που θα πρέπει να βρούνε απο αλλού τα λεφτά που θα έβαζε το ταμείο.

Επαναλαμβάνω οτι αυτή δεν θα είναι καλή εξέλιξη για την χώρα μας που θα χάσει τον πιο ισχυρό σύμμαχο στην μάχη για την ελάφρυνση του χρέους.

Αν φύγει το ΔΝΤ απο το πρόγραμμα οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού θα είναι μόνο οι Ευρωπαίοι που θα κάνουν όπως καταλαβαίνετε οτι θέλουν , όποτε θέλουν.

Εντύπωση κάνει η πρωτοβουλία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ να πάρει στο τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα και να του πει διάφορα μεταξύ αυτών οτι παρακαλουθεί την δουλειά που κάνουμε εδώ στην χώρα μας τόσο στον οικονομικό όσο και στον προσφυγικό τομέα και είναι εντυπωσιασμένος.

Μακάρι να συνεχίσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να συνεχίσει να παρακολουθεί με το ίδιο ενδιαφέρον τις ελληνικές προσπάθειες σε όλα τα μέτωπα και όταν αναλάβει τα καθήκοντα του.

Ετοιμαστείτε για ένα νέο γύρο ανασκαφών στο λόφο Καστά που φαίνεταιο οτι υπάρχει ένα δεύτερο μνημείο , πιο μικρό δυτικά και σε δύο μέτρα βάθος.

Βέβαια αυτό που πρέπει να γίνει απο εδώ και πέρα είναι να τελειώνουμε με τις έρευνες και τα σκαψίματα και να κάνουμε το μνημείο επισκέψιμο για να αρχίσουμε να βγάζουμε και κανά φράγκο.

Προβληματισμένος ο εμπορικός κόσμος της πόλης απο το “μούδιασμα” της αγοράς τόσο τον Οκτώβρη αλλά και τον Νόέμβρη.

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν οτι η ζημιά που έχει γίνει αυτούς τους δύο μήνες είναι μη αναστρέψιμη αφού μας πήγανε πολύ πίσω.

Καταλαβαίνετε οτι έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε να ξεκινήσει πιο γρήγορα η εορταστική περιόδο μήπως και αλλάξει αυτή η εικόνα της αγοράς.

Που ξέρετε μπορεί αυτός ο λαβύρινθος που θα στηθεί στην πλατεία να μπερδέψει και την οικονομική κρίση και έστω για το διάστημα των εορτών να την στείλει αλλού.

Δεν βλέπεται με τίποτα το “The VOICE”  απο το ΣΚΑΙ με τους τέσσερις κριτές να προσπαθούν να βρούνε τα πατήματα τους αλλα και τον Καπουτζίδη ώς κεντρικός παρουσιαστής  να κινείται σε ρηχά νερά και να χαιρετά όλους τους διαγωνιζόμενους όπως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους αρχηγούς κομμάτων.

Απο τους τέσσερις κριτές η χειρότερη είναι η Παπαρίζου που πρέπει να έχει πάθει “σαχλαμαρίαση” ενώ πιο σοβαρός και μετρημένος είναι ο Σάκης.

Καλή σας ημέρα και καλό κουράγιο.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και ευδιάθετοι.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης