Με καλικάντζαρους και ξωτικά στο 25ο δημοτικό σχολείο Καβάλας (φωτογραφίες)

 Με καλικάντζαρους και ξωτικά στο 25ο δημοτικό σχολείο Καβάλας (φωτογραφίες)

Πότε ήταν άραγε η τελευταία φορά που επισκεφθήκαμε κάποιο σχολείο για να αφηγηθούμε παραμύθια στα παιδιά; Ούτε κι εμείς θυμόμαστε, τόσους μήνες μετά…

Σήμερα όμως το πρωί, προσκεκλημένοι από το 25ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, το κοντέρ μηδένισε και είχαμε και πάλι τη χαρά να μπούμε σε τάξεις και, μάλιστα, παρέα με ξωτικά και καλικάντζαρους, που μας συνοδεύουν συνήθως αυτόν τον μήνα του χρόνου.

Όπως παλιά! Τέσσερις Παραμυθάδες, τρεις τάξεις με πολλά χαρούμενα παιδιά και παραμύθια. Τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης φυσικά, αφηγηθήκαμε στα παιδιά της Β, της Α και της Γ τάξης τα παραμύθια «Οι καλικάντζαροι και ο μύλος τους» (παραμύθι της Ίμβρου), «Το χριστάνθεμο», «Ο παπουτσής και τα ξωτικά» και «Ο μυλωνάς Αρίδας και οι καλικάντζαροι», τραγουδήσαμε τα κάλαντα μαζί τους, ευχηθήκαμε στη μικρή Φ… που έχει σήμερα τα γενέθλιά της και μας κέρασε και, ως επιστέγασμα, όταν τέθηκε στην Α τάξη το δίλημμα «διάλειμμα ή παραμύθι», ακούσαμε τα παιδιά να επιλέγουν δια βοής τη δεύτερη επιλογή!

Όπως καταλαβαίνετε, περάσαμε μία χαρούμενη μέρα και ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας το διευθυντή, τους δασκάλους των τάξεων και, φυσικά, τα παιδιά, που μας προσκάλεσαν και συμμετείχαν ακόμη και στις αφηγήσεις.

Εκ μέρους της ομάδας συμμετείχαμε οι Ελισάβετ Κεσικιάδου, Ζωή Τσαπανίδου, Αρετή Τσιφλίδου και Απόστολος Τσομπανόπουλος.

Διαβάστε επίσης