Με μια καληνύχτα δεν τελειώνει η νύχτα ….

 Με μια καληνύχτα δεν τελειώνει η νύχτα ….

Φοβερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαλλαγεί από τις ευθύνες που την βαρύνουν για τα όσα προκάλεσε η «Μήδεια» σε διάφορες περιοχές της Αττικής , κυρίως τις διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Σύμφωνα με το Μαξίμου για όλα φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ , ούτε καν η Περιφέρεια Αττικής και ο Πατούλης που θυμίζω ότι εκλέχτηκε με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ φταίει γιατί δεν είχε προβλέψει να κόψει τα κλαδιά και δεν είχε προβλέψει και την  ένταση των φαινομένων που προκαλέσανε χιονόπτωση η οποία είχε να πέσει στην Αθήνα 20 χρόνια !

Αν βλέπατε προχθές στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ τον Υπουργό Εσωτερικών τον Βορίδη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μπορεί και να γελάγατε.

Με περίτεχνο τρόπο απάλλαξε από όλες τις ευθύνες την κυβέρνηση και τα έριξε όλα στον ΔΕΔΔΗΕ και στο γεγονός ότι στη Νότια Ελλάδα σε σχέση με την Βόρεια δεν έχουμε τόσο συχνά τέτοια φαινόμενα για να υπάρχει και η ανάλογη προετοιμασία.

Στην Βόρεια Ελλάδα που κάθε χειμώνα σχεδόν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα έχει γίνει και γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες προληπτικές εργασίες που τους γλυτώνουν από  παρόμοιες περιπέτειες.

Για την κυβέρνηση δηλαδή φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ και το κλίμα της Αττικής που δύσκολα επηρεάζεται από τέτοιου  είδους φαινόμενα.

Το γεγονός ότι με την «Μήδεια» στην Αττική χιόνιζε 36 ώρες δεν σημαίνει ότι 36 ώρες θα μείνουν και κάποιες περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό.

 

Τα κρούσματα στα σχολεία θα πρέπει να μας προβληματίσουν αλλά όχι να μας πανικοβάλλουν.

Ήταν αναμενόμενο και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

 

Με μεγάλη ανατροπή ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τελικά τον Ναδάλ και τον πέταξε έξω από την τετράδα του τουρνουά της Αυστραλίας.

Η νίκη αυτή ήταν η δεύτερη στην αθλητική καριέρα  του Τσιτσιπά σε βάρος του Ναδάλ που για πολλούς είναι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και όχι το Νο3.

Είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και σαφώς πιο καλός από τον Τζόκοβιτς.

 

Όλοι πιστεύουν πλέον ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο , του 2020 , και σίγουρα όχι σαν του 2019 που δεν είχαμε μυρουδιά για όλο αυτό που ερχόταν λόγω της πανδημίας.

Αυτό το καλοκαίρι θα γίνει και η πρώτη σοβαρή προσπάθεια για να επιστρέψουμε, σε ένα μεγάλο ποσοστό, στην κανονικότητα όπως αυτή υπήρχε στην καθημερινότητα μας προ κορωνοϊού.

 

Για να ρεφάρει το πολιτικό κόστος των πολύωρων διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω «Μήδειας» η κυβέρνηση αποφάσισε μείωση των επόμενων λογαριασμών της ΔΕΗ η οποία θα είναι της τάξης του 10 % άντε 20% το πολύ.

Πάντως όπως με μια καληνύχτα δεν τελειώνει η νύχτα έτσι και με μία έκπτωση δεν γίνεται να ξεχάσουν όλοι αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν.

Η αδιαφορία σε πρώτη φάση και η ολιγωρία σε δεύτερη της κυβέρνησης προκάλεσε μεγάλο αναβρασμό στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν από όλα αυτά τα προβλήματα που έφερε η «Μήδεια» μαζί της.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

ΑΛΟΡΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης