Με μπουρίνια και 40άρια … Καλοκαίρι για πάντα !

 Με μπουρίνια και 40άρια … Καλοκαίρι για πάντα !

Και ενώ κάποιες περιοχές της χώρας ακόμα βασανίζονται από τις συνεχείς εναλλαγές του καιρού στην διάρκεια της ημέρας σε κάποιες άλλες το θερμόμετρο βαράει 40άρια !

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός απο σήμερα Δευτέρα , τουλάχιστον εδώ στην δική μας περιοχή βελτιώνεται , η αστάθεια περιορίζεται αισθητά και από την Τετάρτη αρχίζουν τα όργανα , σήκω από την θέση σου, που λέει το τραγούδι.

Από την Τετάρτη και μετά η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και έρχονται κάτι 35άρια και 36άρια.

Προχθές Σάββατο που κάποια στιγμή νωρίς το απόγευμα στην Καβάλα σκοτείνιασε και άρχσε να φυσάει στην γειτονική Δράμα την ίδια ώρα είχαν ανοίξει οι ουρανοί και πέφτανε καναπέδες , σύνθετα και ολόκληρα σετάκια εξωτερικού χώρου για κήπο.

Μιλάμε ότι στην Δράμα έπεσε πολύ νερό το απόγευμα του Σαββάτου.

‘Ηταν το τρίτο στην σειρά μπουρίνι που πέρασε ξόφαλτσα από την δική μας περιοχή και ξέσπασε κάπου αλλού.

Τα ίδια είχαμε και την Πέμπτη και την Παρασκευή και προχθές Σάββατο.

 

Έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Παληού και κλείνουν σήμερα αργά το απόγευμα τον κεντρικό δρόμο για λίγα λεπτά προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα αποτρέπουν τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων να αναπτύσουν υψηλές ταχύτητες.

Κάθε καλοκαίρι από τον συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται όλο και περισσότερα αυτοκίνητα λόγω της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής με αποτέλεσμα να έχουμε όλο και πιο συχνά τροχαία ατυχήματα.

Η ευθεία του δρόμου σε συνδυασμό με την άγνοια για τους Βαλκάνιους κυρίως τουρίστες προκαλούν συχνά ατυχήματα και θα πρέπει με κάποιο τρόπο αυτό να σταματήσει.

Ο έλεγχος της ταχύτητας στον συγκεκριμένο δρόμο  από άνδρες της τροχαίας που παρατηρείται  τα τελευταία 24ωρα είναι σίγουρα κάτι αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει την οριστική λύση που ζητούν οι κάτοικοι του Παληού εκτός και αν η τροχαία Καβάλας δεσμευτεί για καθημερινούς ελέγχους.

Εδώ χρειάζονται άλλου είδους παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν μόνιμα και οριστικά τους οδηγούς να αναπτύσουν υψηλές ταχύτητες.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και στην διάρκεια του χειμώνα αφού η ολισθηρότητα του παλαιού οδοστρώματος είναι επίσης η αιτία πολλών ατυχημάτων και για αυτούς ακόμα που γνωρίζουν τον δρόμο.

Κάθε χρόνο έχουμε πάρα πολλά ατυχήματα στον δρόμο αυτό και είμαστε τυχεροί που τα περισσότερα είναι υλικών ζημιών με ελαφρά τραυματίες.

Να κάνουμε κάτι σήμερα για να προλάβουμε τα χειρότερα αύριο.

Για τον λόγο αυτό και οι κάτοικοι του Παληού ζητούν σήμερα από τις αρχές του τόπου να είναι παρόντες στο σημείο που θα κλείσει ο δρόμος προκειμένου να δώσουν άμεσα λύση.

 

Και μια και είμαστε στο Παληό να ευχηθούμε χρόνια πολλά και στο cafe Sun Palio που έκλεισε ένα χρόνο πετυχημένης λειτουργίας με καφε – πρωινό – κρέπες – παγωτά.

Το Sun Palio είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο λίγο μέτρα πιο κάτω από το πρατήριο υγρών καυσίμων της BP.

 

Σταθερή διαφορά 9 μονάδων δίνουν οι δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο ανάμεσα στην πρώτη Νέα Δημοκρατία και τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να το παλέψει , προσπαθεί να το γυρίσει αλλά μάλλον δεν γυρίζει.

Μπορεί η διαφορά λίγο να μειωθεί αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί αυτή η διαφορά των 9 μονάδων.

Δεν υπάρχει ο χρόνος για να γίνει κάτι τέτοιο ακόμα και αν υπήρχε η διάθεση.

Ο Κυριάκος έρχεται πάνω στο άλογο.

Ο Κυριάκος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας με τον Αλέξη Τσίπρα να κάθεται στα πιτς που λένε και στους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων για αλλαγή ελαστικών.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχουμε πάνω από όλα μια καλή και κυρίως δροσερή εβδομάδα γιατί οι προβλέψεις μας λένε άλλα.

Το έχουμε γράψει και θα το ξαναφράψουμε ότι ο καύσωνας αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο από την παραλία.

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης