• 20 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός του αιφνίδιου θανάτου του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, δημοσιεύουμε φωτογραφία από την πιο πρόσφατη επίσκεψη του στην Καβάλα. Ήταν ο Νοέμβρης του 2012, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος συνέχιζε να είναι διοικητής του ΙΚΑ. Αν και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στη φωτογραφία βρίσκεται μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ κυρίων Παναγιωτόπουλου, Κλειτσιώτη, Πασχαλίδη. Ο κ. Σπυρόπουλος είχε επισκεφθεί την Καβάλα και με την ιδιότητα στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είχε γίνει πριν τη συγκεκριμένη επίσκεψη.

Με την ίδια αφορμή θυμόμαστε επίσης ότι ως διοικητής του ΙΚΑ επεδίωξε να λύσει το κτιριακό πρόβλημα της Καβάλας, πιέστηκε να βρει λύση αφού το υφιστάμενο κτίριο είναι κακή κατάσταση και δεν επαρκεί. Του έθεσαν υπόψη τα γνωστά, το ακίνητο πρώην ΤΕΑΥΚΕ, επί των ημερών του συγκροτήθηκε επιτροπή. Η οποία ακόμη κι αν έκανε κάτι, αυτό δεν ήταν παρά ένα τίποτα… Τα χρόνια περνούν, οι διοικητές του ΙΚΑ αλλάζουν, κάποιοι παλιοί πεθαίνουν αλλά το πρόβλημα της Καβάλας δεν λύνεται. Κι εδώ που έφθασαν τα πράγματα, δεν φαίνεται ότι θα λυθεί. Κάπως έτσι το ΙΚΑ ενώ διαθέτει στην Καβάλα ακίνητη περιουσία, συνεχίζει να νοικιάζει χώρους για τις υπηρεσίες του και να πληρώνει τα σχετικά ενοίκια. Τελικά, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

 


 

Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, προσωπικό της Τροχαίας βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Παληού και ελέγχει- παρακολουθεί την κίνηση. Στην ίδια διαδικασία ξαναείδαμε το ραντάρ- «πιστόλι», το οποίο είχαμε καιρό να δούμε στους δρόμους της περιοχής. Η Τροχαία Καβάλας κάνει όντως ότι μπορεί αλλά αυτό γίνεται κατόπιν εορτής. Σήμερα δε το απόγευμα πραγματοποιείται στην ίδια οδό κινητοποίηση – διαμαρτυρία των κατοίκων του Παληού. Κακά τα ψέματα, αν η Τροχαία αντιδρούσε νωρίτερα ίσως η κινητοποίηση να μην χρειάζονταν.

 

Στεναχωρήθηκαν και δεν το έκρυψαν οι παραλίγο υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Καβάλας. Εννοούμε αυτούς που τελικά έμειναν εκτός ψηφοδελτίου. Κάποιοι δεν ήταν σίγουροι. Ήταν πολύ σίγουροι για την υποψηφιότητα τους. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι αυτή η σιγουριά τους δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε από την Αθήνα, από την κεντρική διοίκηση του κόμματος. Η οποία στην πορεία άλλαξε ρώτα μα … ξέχασε  να τους ενημερώσει. Κατόπιν τούτου τα νέα τα έμαθαν από το δελτίο τύπου του ψηφοδελτίου. Μέσα στο οποίο δεν διάβασαν το όνομα τους.

 

Την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι στην παραλία της Τόσκα διασώθηκε αλλοδαπός κολυμβητής, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια ενώ ήταν μέσα στη θάλασσα. Άμεσα έσπευσε στο σημείο το ΕΚΑΒ, που προληπτικά τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο διασωθείς ήταν Ρώσος που έκανε και συνεχίζει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο Μουζενίδη. Μπράβο στους εθελοντές που βοήθησαν για να λήξει θετικά το σοβαρό περιστατικό.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκαν στην Κομοτηνή (οριστικά και αμετάκλητα) δύο δημοτικοί υπάλληλοι κι ένας πρόσφατος συνταξιούχος (πρώην δημοτικός υπάλληλος). Η υπόθεση τους ήταν γνωστή στην Καβάλα, αφορούσε διαδικασία για την κάλυψη θέσης προϊστάμενου υπηρεσίας. Της πρόσφατης καταδίκης τους είχε προηγηθεί καταδίκη (σε πρώτο βαθμό) στο Τριμελές Καβάλας.

 

93χρονος κάτοικος χωριού του Δήμου Παγγαίου ήταν κατηγορούμενος την Πέμπτη στο Μονομελές επειδή οδηγούσε χωρίς να ανανεώσει το δίπλωμα του. Το περιστατικό έγινε το 2014. Όταν ήταν 88 ετών. Τελικά αθωώθηκε αφού έπεισε το δικαστήριο ότι η ανανέωση του διπλώματος δεν έγινε χωρίς δική του σκοπιμότητα και δόλο. Στο δικαστήριο ήταν χωρίς δικηγόρο, τον συνόδευε η σύζυγος του. Ήταν φανερό ότι πλέον ο άνθρωπος (λόγω γήρατος) δεν οδηγεί.

 

Εξ αιτίας γραφειοκρατικών ζητημάτων δεν εγκαταστάθηκαν και δεν λειτουργούν στις παραλίες Καλαμίτσας και Ραψάνης οι μηχανισμοί «sea truck» που διευκολύνουν τα ΑμΕΑ να κάνουν το μπάνιο τους. Ένας θα μπει επιτέλους σήμερα, στην παραλία του Περιγιαλίου. Ενδιαφέρον για το θέμα έδειξε ο σύλλογος ΑμΕΑ, ο οποίος άσκησε πίεση (καλά έκανε) επιτέλους να λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

 

Χαρούμενη είδηση για τον αντιδήμαρχο Ηλία Καλανταρίδη. Προχθές Σάββατο παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο, ο οποίος έγινε στο βαπτιστήριο της Λυδίας.  Στη σημαντική αυτή στιγμή της ζωής του κοντά του ήταν οι συνάδελφοι του της πλειοψηφίας κτλ. Του ευχόμαστε , όπως και στη σύζυγο του, βίο ανθόσπαρτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης