Με νέο βιβλίο από σήμερα στα βιβλιοπωλεία η Μανίνα

 Με νέο βιβλίο από σήμερα στα βιβλιοπωλεία η Μανίνα

Κυκλοφορεί από σήμερα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις “ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ” το ολοκαίνουργιο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη με τον φοβερό τίτλο “Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα”.

Πρόκειται για το 18ο βιβλίο της καβαλιώτισας συγγραφέα και δημοσιογράφου που και μόνον από τον ευρηματικό τίτλο του γίνεται αμέσως πολύ τραβηχτικό. Πόσο μάλλον από το ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον περιεχόμενό του, όπως άλλωστε το φανερώνει και το παρακάτω κείμενο του οπισθόφυλλου:

“Πώς είναι άραγε να είσαι κακή νοικοκυρά και μέτρια μαγείρισσα, πενήντα-φεύγα χρονών, να τα βγάζεις πέρα με την κόρη σου στο τέλος της εφηβείας (17) και το γιο σου στην αρχή (14), όταν είσαι νούμερο κανονικό, για την ακρίβεια, δούλευες σε τσίρκο μέχρι προχθές;

Πώς είναι να ‘τρέχεις’ το ζοφερό Club27, που ασχολείται με καλλιτέχνες οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή νέοι; Πώς είναι να φέρνεις βόλτα παιδιά, σπίτι, φίλες, φίλους, (ψιλο)δουλειές, πλυντήρια, κουζινικά και καθημερινά δράματα, σόλο αρκούδα, όταν μια μέρα ο άντρας σου αποφασίζει ότι δεν σε αντέχει άλλο; Επειδή εκτός από κακονοικοκυρά, είσαι στα μάτια του και τουρίστρια μάνα; Με άλλα λόγια, η κουλαμάρα σου πάει σύννεφο;

Ειλικρινά αν δεν ήμουν η Σόνια, πενήντα-φεύγα, πρώην καλλιτέχνης του τσίρκου, νυν ταχυδακτυλουργός, χωρισμένη με τα δύο παιδιά που αναφέρω πιο πάνω, αν δεν είχα μια ηλίθια αίσθηση του χιούμορ και φίλες με αντίστοιχη αίσθηση του χιούμορ, ειλικρινά δεν έχω ιδέα πώς θα απαντούσα αυτές τις ερωτήσεις.

Αλλά επειδή είμαι αυτή ακριβώς, η Σόνια κλπ,… ίσως καταφέρω να βγάλω άκρη. Σίγουρα θα λύσω κάποια μυστήρια, και θα γελάσω, λίγο. Όσο μπορεί να γελάσει μια ημι-άνεργη πενηντάρα με παιδιά σε δύο διαφορετικές σκάλες της εφηβείας, με ταλέντο στα τσιρκολανικά, με ζαβές φίλες και τάση να ξεχνάει τις πρακτικές υποχρεώσεις της…”

Από τις πρώτες παρουσιάσεις του νέου μυθιστορήματος της Μανίνας Ζουμπουλάκη, ως είθισται, θα είναι και η εκδήλωση που θα γίνει στην αγαπημένη της Καβάλα (ποτέ δεν την ξεχνά και πάντα τη στηρίζει και την προβάλλει με τα κείμενα της) και συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός”. Θα προηγηθεί η πρώτη παρουσίαση που θα γίνει στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου στο βιβλιοπωλείο “Ιανός”, στην οδό Σταδίου.

Διαβάστε επίσης