Συμμετοχή της Βουλευτή Καβάλας Ν.Δ. Αγγελικής Δεληκάρη σε παρουσίαση βιβλίου (φωτογραφίες)

 Συμμετοχή της Βουλευτή Καβάλας Ν.Δ. Αγγελικής Δεληκάρη σε παρουσίαση βιβλίου (φωτογραφίες)

Στην παρουσίαση του νέου πονήματος του Δρ. Θεολογίας, αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Τσορμπατζόγλου με τίτλο: «Άγιος Θεόδωρος αρχιεπίσκοπος Canterbury.

Ένας Έλληνας από την Ταρσό της Κιλικίας στην Αγγλία (668-690)» [Εκδόσεις Ηρόδοτος, Αθήνα 2023] συμμετείχε η Βουλευτής ΝΔ Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023. Η κυρία Δεληκάρη μίλησε για το πολυσχιδές έργο του πατρός Παντελέημονα, τόσο στο κομμάτι της κοινωνικής και ποιμαντικής δράσης, όσο και σ’ εκείνο της έρευνας και της συγγραφής.

Στην εκτενή αναφορά της στα περιεχόμενα του υπό παρουσίαση βιβλίου τόνισε τα σημεία εκείνα που καθιστούν τη μελέτη τόσο αξιοσημείωτη, καθώς φωτίζει πτυχές εν πολλοίς άγνωστες, όχι μόνο στο ευρύ κοινό, αλλά και σε ειδικούς της περιόδου και του αντικειμένου, δηλαδή ιστορίας του Χριστιανισμού στους «Σκοτεινούς Αιώνες» της Δύσης.

Η κυρία Δεληκάρη, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, στάθηκε στην ενεργό συμμετοχή του πατρός Παντελεήμονα στις δράσεις της Εταιρείας και του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα.

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι κ.κ. Άγγελος Συρίγος, πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Βουλευτής ΝΔ, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ και Βάιος Βαϊόπουλος, Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας, επίσης του ΕΚΠΑ. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Αθανάσιος Χούπης, δημοσιογράφος (Έλληνες Παντού – Φωνή της Ελλάδος).

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης