• 19 Μαΐου 2024,

Με οργάνωση και τάξη λειτουργεί η Δ.Ε. Ελευθερών

 Με οργάνωση και τάξη λειτουργεί η Δ.Ε. Ελευθερών

Όταν βραδιάζει και οι υπόλοιποι μόνιμοι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών πηγαίνουν στο σπίτι τους για ξεκούραση, ο αντιδήμαρχος Ελευθερών αρχίζει τις περιοδείες. Έχει ήδη εντοπίσει συγκεκριμένα στοχευμένα σημεία τα οποία επισκέπτεται, τα ελέγχει, καταγράφει τις ανάγκες ή τα προβλήματα που υφίστανται προκειμένου να είναι έτοιμος για την επόμενη ημέρα.

Στις 6:30 το πρωί λοιπόν βρίσκεται στην αφετηρία των δημοτικών συνεργείων και παραδίδει στους εργαζόμενους τον κατάλογο των ημερήσιων εργασιών, τις οποίες θα πρέπει να αποπερατώσουν. Αργότερα πηγαίνει στο γραφείο του, στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Περάμου, όπου δέχεται τους δημότες και ακούει τα αιτήματά τους. Το μεσημέρι περνούν από το ίδιο γραφείο τα μέλη των δημοτικών συνεργείων, προκειμένου να ενημερώσουν τον αντιδήμαρχο σχετικά με όσα υλοποιήθηκαν και ενδεχομένως για τις εργασίες οι οποίες θα πρέπει να συνεχιστούν την επόμενη ημέρα. Ενώ όταν βραδιάσει η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται και πάλι, έτσι ώστε να είναι απολύτως σίγουρος ότι οι ημερήσιες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν ορθά. Συνήθως κάθε δημοτικό διαμέρισμα απαιτεί διήμερο παρεμβάσεων, η δε σειρά των εργασιών σ’ αυτά γίνεται κυκλικά.

Αυτή είναι πλέον η καθημερινότητα του Χρήστου Πριονίδη από την ημέρα που ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης του εμπιστεύθηκε την αντιδημαρχία της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών. Με δεδομένο ότι ο κ. Πριονίδης ασχολείται με τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία 15 χρόνια, δεν χρειάστηκε καν περίοδο προσαρμογής. Είτε γιατί γνώριζε επακριβώς τα προβλήματα που υπήρχαν, είτε γιατί είχε συζητήσει αλλεπάλληλες φορές με τους κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων για τις ανάγκες τους. Επιπλέον, ύστερα από τόσα χρόνια δημοτικής ενασχόλησής του, είχε προετοιμάσει ένα πλάνο οργάνωσης-δράσης το οποίο θα έθετε άμεσα σε εφαρμογή, όταν θα αναλάμβανε διοικητικά καθήκοντα.

ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΗΔΗ

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου διοικήσεώς του στη Δ.Ε. Ελευθερών, ο κ. Πριονίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να δέχεται τα θετικά κι ενθαρρυντικά σχόλια των δημοτών του. Γεγονός που αυτονόητα όχι μόνο τον ικανοποιεί αλλά κι επιπλέον τον θέτει σε εγρήγορση ώστε να προγραμματίσει ακόμη περισσότερες δράσεις και βελτιωτικές εργασίες.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του πρώτου διαστήματος ο Χρήστος Πριονίδης μας εξήγησε: «Δεν υπήρξε περίοδος προσαρμογής. Ήταν ένα γνώριμο έδαφος για εμένα ύστερα από τόσες θητείες στα δημοτικά κοινά της περιοχής μου. Ήξερα τα προβλήματα γιατί τα ζούσα και τα κατέγραφα. Επιπλέον, πολλά ζητήματα είχαν τεθεί υπόψη μου και από τους δημότες.

Άμεσα στοχοποίησα συγκεκριμένους τομείς. Πρωταρχικό θέμα ήταν η γενικότερη καθαριότητα και όχι μόνο η αποκομιδή των απορριμμάτων. Προγραμμάτισα παρεμβάσεις στις γειτονιές των δημοτικών διαμερισμάτων, όπως το κλάδεμα δέντρων που προεξείχαν εμποδίζοντας την εύκολη πρόσβαση των πεζών, αλλά και την απελευθέρωση των πεζοδρομίων.

Για την απελευθέρωση των δρόμων εφαρμόζεται η απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων άνευ πινακίδων, τα οποία αφενός είναι εστίες μόλυνσης και αφετέρου καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης. Ειδικότερα στη Νέα Πέραμο και κατά τους θερινούς μήνες το πρόβλημα στάθμευσης εμφανίζεται πλέον πολύ έντονο.

Με τη στήριξη και οικονομική ενίσχυση ντόπιων επαγγελματιών τοποθετήθηκε φωτισμός στο νησάκι της Νέας Περάμου. Πρόκειται για λάμπες LED που διαθέτουν φωτοκύτταρο και ανάβουν μόλις σουρουπώσει, ενώ παραμένουν σε λειτουργία για πέντε ώρες βάσει του χρονοδιακόπτη. Επίσης καθαρίστηκε ο μεγάλος χείμαρρος με χορηγία της ΒΦΛ.

Έχω συμφωνήσει με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων προκειμένου εκείνοι να καταγράφουν τα όποια προβλήματα και τα αιτήματα των πολιτών ώστε να τα θέτουν υπόψη μου μια φορά κάθε μήνα κι εγώ να ετοιμάζω το πρόγραμμα των παρεμβάσεων».

Το αξίωμα επί του οποίου βαδίζει κι ενεργεί ο αντιδήμαρχος είναι να εξυπηρετείται το συμφέρον της πλειοψηφίας των δημοτών, έστω κι αν σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις. Όταν εφαρμόζεται το δίκαιο των πολλών ενδεχομένως να ενοχλούνται όσοι χάνουν τη βολή τους. Στο ερώτημα, ποιες είναι οι αρχικές αντιδράσεις εκ μέρους των δημοτών, ο κ. Πριονίδης μας είπε χαρακτηριστικά: «Εξεπλάγησαν όταν είδαν τον αντιδήμαρχο να κυκλοφορεί εκτός γραφείου και να επισκέπτεται τις γειτονιές τους».

ΟΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

Έως το τέλος του τρέχοντος έτους ο Χρήστος Πριονίδης έχει ήδη ετοιμάσει το πρόγραμμα των επόμενων παρεμβάσεων. Ειδικότερα, θα τελειοποιηθεί ο φωτισμός στο νησάκι της Νέας Περάμου με ανοξείδωτες κατασκευές που δε θα φθείρονται από την αλμύρα. Θα τοποθετηθούν νέοι και καλύτεροι οδοδείκτες στην κεντρική παραλιακή οδό της Νέας Περάμου προκειμένου να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση από τα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα. Μάλιστα το μήκος τοποθέτησής τους θα επεκταθεί έως την αρχή των εγκαταστάσεων των ΚΑΑΥ.

Με δεδομένο ότι το θέμα στάθμευσης κυρίως στο δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Περάμου υφίσταται ακόμη και τον χειμώνα, ενώ στη διάρκεια του καλοκαιριού εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα, ο αντιδήμαρχος θα ετοιμάσει υπαίθρια πάρκινγκ. Αυτά θα είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία, κεντρικά και περιφερειακά, ώστε να βολεύουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες αναλόγως με τις υποχρεώσεις τους.

Διαβάστε επίσης