• 23 Απριλίου 2024,

Με πολλούς Καβαλιώτες και φέτος ο Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης

 Με πολλούς Καβαλιώτες και φέτος ο Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης

Ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος ήταν ένας από τους 30 περίπου Καβαλιώτες που έλαβαν πρόσφατα μέρος στον Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης. Ηταν μια ξεχωριστή εμπειρία την οποία διηγείται στο Proininews.

Ερώτηση: Πόσοι Καβαλιώτες συμμετείχαν στο Μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης;

Απάντηση: Ηταν 25 με 30 Καβαλιώτες δρομείς ενώ ήταν και παιδιά από την γύρω περιοχή που πήγαμε με το ίδιο λεωφορείο.

Ηταν μια πολύ όμορφη εκδρομή και ένα πολύ όμορφο δρομικό event.

Το περιβάλλον ήταν εξαιρετικό, πολύ ωραίο σκηνικό με όλες τις ομορφιές της πόλης που συγκίνησαν και συνάρπασαν τους εκδρομείς.

Ηταν ότι καλύτερο έχω ζήσει από τότε που άρχισα να τρέχω συστηματικά.

Ερώτηση: Δεν ήταν για πρώτη φορά;

Απάντηση: Ηταν ο τέταρτος μαραθώνιος που έτρεξα αλλά αυτός ήταν εξαιρετικός στην Κωνσταντινούπολη.

Ερώτηση: Κάθε χρόνο υπάρχει συμμετοχή από την Καβάλα στο συγκεκριμένο μαραθώνιο.

Απάντηση: Η Καβάλα έχει ένα πολύ ραγδαία εξελισσόμενο δρομικό κίνημα. Κάθε χρόνο ασχολούνται με το τρέξιμο όλο και περισσότεροι.

Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στην γύρω περιοχή. Τις οργανώνουν σύλλογοι της Καβάλας και κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και περισσότεροι.

Ερώτηση: Στην αποστολή συμμετείχαν και επαγγελματίες αθλητές;

Απάντηση: Όχι, ήμασταν όλοι ερασιτέχνες αλλά αγαπάμε το τρέξιμο επαγγελματικά.  Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η τέταρτη πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα στο δρομικό κίνημα.

Ερώτηση: Είχαμε κάποια μεγάλη διάκριση;

Απάντηση: Γνωρίζω ότι ο Γιάννης ο Τοροσιάν βγήκε πρώτος Έλληνας μαζί με τον Σιδερίδη.  Τα πήγαν όμως πολύ καλά αρκετοί δρομείς από την Καβάλα αλλά και την iron team.

Ερώτηση: Η διαδρομή πρέπει να ήταν εκπληκτική.

Απάντηση: Ακριβώς. Ξεκίνησε από την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, περάσαμε τη γέφυρα του Βοσπόρου. Εκεί η θέα ήταν εξαιρετική. Έβλεπες όλο τον Βόσπορο και την Αγιά Σοφιά. Περάσαμε  στο Μπεσίκτας απο τη γέφυρα του Γαλατά, μπροστά από την Αγιά Σοφιά, φτάσαμε μέχρι το παλιό αεροδρόμιο. Συναισθηματικά γονατίζεις.  Για τους Έλληνες είναι μεγάλη εμπειρία. Τελικά τερματίσαμε μπροστά από την Αγιά Σοφιά. Είναι δύσκολο να κρατήσεις τη συγκίνηση και τα δάκρια.  Συμμετείχαν αθλητές απ` όλο τον πλανήτη.

Είναι μεγάλο δρομικό event και πολύ καλά οργανωμένο.

Φύγαμε την Παρασκευή, ταλαιπωρηθήκαμε  λίγο στα σύνορα, Το Σάββατο ασχοληθήκαμε με περιηγήσεις και την αγορά. Την Κυριακή τρέξαμε και φύγαμε το απόγευμα της Κυριακής για Καβάλα. Ο Μαραθώνιος ήταν 42 χιλιομέτρων αλλά και υπήρχε ένας «μικρός» μαραθώνιος 15 χιλιομέτρων για πιο αδύνατους αθλητές.

Διαβάστε επίσης