Με πολύ κόσμο η δεύτερη διαμαρτυρία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

 Με πολύ κόσμο η δεύτερη διαμαρτυρία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία (στους κεντρικούς δρόμους) από πολίτες που διαφωνούν με την υποχρεωτική διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ήταν η δεύτερη ίδια διαμαρτυρία στην Καβάλα. Σημείωσε επιτυχία, όπως άλλωστε η πρώτη. Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν ραντεβού μέσω του facebook στην πλατεία Ελευθερίας και ήταν πάλι πολλοί.

Όλων των ηλικιών, τόσο από την πόλη της Καβάλας όσο και από τον υπόλοιπο Νομό. Η συγκέντρωση στην Καβάλα ήταν μία από τις πολλές που την ίδια ώρα γίνονταν στην Αθήνα αλλά και σε αρκετές ακόμη πόλεις της χώρας. Σημειώνουμε ότι στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις ήταν δύο χωριστές και σε αυτήν της πλατείας Συντάγματος σημειώθηκαν επεισόδια!

Η συγκέντρωση στην Καβάλα ήταν αντίθετα ειρηνική και ήρεμη. Αυτήν την φορά δεν υπήρχαν υβριστικά πανό κατά του Πρωθυπουργού ή κατά της Κυβέρνησης. Γενικότερα πανό και πλακάτ που κρατούσαν οι πολίτες αναφέρονταν πιο συγκεκριμένα στο αίτημα ο εμβολιασμός να μην είναι υποχρεωτικός. Κάποιοι λίγοι από τους συμμετέχοντες φορούσαν μάσκα ενώ ορισμένοι ισχυρίστηκαν (και δήλωσαν) ότι συμμετέχουν στη διαμαρτυρία αν και έχουν εμβολιαστεί.

Κι αυτήν την φορά δεν έλειψαν οι ελληνικές σημαίες. Έμφαση δόθηκε στον εμβολιασμό στα παιδιά. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι κι αυτός θα είναι υποχρεωτικός, γεγονός με το οποίο διαφώνησαν κατηγορηματικά. Ωστόσο ειδικά για τα παιδιά έχει ανακοινωθεί προαιρετικός και υπό προϋποθέσεις εμβολιασμός.

Τα συνθήματα και τα σχόλια ήταν επικριτικά για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, κριτική ασκούνταν ακόμη και στα κόμματα της αντιπολίτευσης επειδή δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική. Στους επικεφαλής της πορείας και της διοργάνωσης υπήρχαν πάλι και γνωστοί (από προηγούμενες τους συγκεντρώσεις , δράσεις κτλ) ακροδεξιοί.

Προς τους παρευρισκόμενους μίλησε και ιερομόναχος της Μονής Εσφιγμένου. Ο οποίος ζήτησε, όπως και έγινε, να ακουστεί στην πλατεία το «Τη Υπερμάχω». Επακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Πρόθεση των διοργανωτών της προχθεσινής συγκέντρωσης είναι να την επαναλάβουν, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ανάλογα φυσικά με τις γενικότερες εξελίξεις μιας και ήδη η Κυβέρνηση προωθεί κοινοβουλευτικά τον υποχρεωτικό -σε ορισμένες περιπτώσεις- εμβολιασμό. Πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα παρθούν για το ίδιο θέμα στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας. Στη διάρκεια της προχθεσινής κινητοποίησης διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

(Πηγή φωτογραφίας: Facebook)

Διαβάστε επίσης