• 24 Απριλίου 2024,

Με “Τρωάδες” το ΚΘΒΕ και “Σφήκες” το Εθνικό στο Φεστιβάλ Φιλίππων

 Με “Τρωάδες” το ΚΘΒΕ και “Σφήκες” το Εθνικό στο Φεστιβάλ Φιλίππων

Με ένα κορυφαίο αντιπολεμικό έργο, τις “Τρωάδες” του Ευριπίδη, πρόκειται να συμμετάσχει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων το καλοκαίρι του 2023.

Το εγχείρημα είναι φιλόδοξο, με σκηνοθέτη τον Χρήστο Σουγάρη ο οποίος είναι υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και έχει βραβευθεί το 2018 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών με το βραβείο “Νέου Θεατρικού Δημιουργού”.

Η παράσταση που θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ Επιδαύρου στις 18 και 19 Αυγούστου, θα έρθει νωρίτερα στους Φιλίππους, και συγκεκριμένα το Σάββατο 29 Ιουλίου. Μία πλειάδα πολύ γνωστών ηθοποιών συμμετέχουν στη διανομή μεταξύ των οποίων η Ρούλα Πατεράκη, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Μαρία Διακοπαναγιώτου και πολλοί άλλοι.

Τη μουσική έχει αναλάβει ο Στέφανος Κορκολής ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια θα φτιάξει η Ελένη. Μανωλοπούλου.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ  ΜΕ “ΣΦΗΚΕΣ”

Σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου το Εθνικό Θέατρο ανεβαίνει το καλοκαίρι στους Φιλίππους με την κωμωδία του Αριστοφάνη “Σφήκες” που έχει ήδη προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023.

Τη μουσική για την παράσταση γράφει ο Νίκος Κυπουργός ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους παίζουν οι ηθοποιοί Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Θοδωρής Σκυφτούλης Ιωάννα Μαυρέα. Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει φέτος το καλοκαίρι και δεύτερη παράσταση, συγκεκριμένα τον “Ιππόλυτο” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου αλλά για καθαρά οικονομικούς λόγους η διοίκηση του θεάτρου έχει αποφασίσει να μην στείλει την παράσταση αυτή στη Βόρεια Ελλάδα και έτσι δεν θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε.

Πάντως, όπως μας πληροφορεί η Εύα Οικονόμου – Βαμβακά, όλες σχεδόν οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου θα έρθουν το καλοκαίρι και στο Φεστιβάλ Φιλίππων. Η φετινή διοργάνωση θα ξεκινήσει φέτος το Σάββατο 8 Ιουλίου με μια παράσταση με ηθοποιούς με κινητικά προβλήματα.

Αναμένουμε λοιπόν με έκδηλο ενδιαφέρον τον προγραμματισμό του φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων αφού θα είναι η πρώτη φορά που την διοργάνωση αναλαμβάνει η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων, η κ. Εύα Οικονόμου – Βαμβακά.

Διαβάστε επίσης