• 3 Μαΐου 2024,

Με ραντεβού η απομάκρυνση κομμένων κλαδιών- χόρτων!

 Με ραντεβού η απομάκρυνση κομμένων κλαδιών- χόρτων!

Η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Καβάλας πιθανόν να ήταν η τελευταία για την θητεία που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου του 2014. Όπως συμβαίνει με όλες τις συνεδριάσεις το τελευταίο διάστημα και αυτή εξασφάλισε απαρτία με το ζόρι και με μεγάλη καθυστέρηση. Δύο μόνο θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα μέλη της επιτροπής γνωμοδότησαν και για τα δύο θετικά.

Είναι οι κανονισμοί υπαίθριας διαφήμισης και χρήσης μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για τους ίδιους κανονισμούς γνωμοδότησε την προηγούμενη εβδομάδα και το τοπικό συμβούλιο αλλά η τελική εγκριτική απόφαση θα παρθεί το Σεπτέμβριο από το νέο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.

Με αυτήν την ευκαιρία ο πρόεδρος της επιτροπής αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης επανήλθε στο θέμα της αποκομιδής κλαδιών και χόρτων από συνοικίες και δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καβάλας. Όπως είπε χθες, έγινε απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας χόρτων και κλαδιών από την περιοχή του Παληού. Εκεί ο κ. Τσουρουκίδης είδε κάτοικο να έχει φροντίσει την κατοικία του εξωτερικά. Μεταξύ άλλων περιποιήθηκε και έβαψε ακόμα και τα καπάκια των δικτύων της ΔΕΥΑΚ! Για την ενέργειά του αυτή έλαβε τα συγχαρητήρια του αντιδημάρχου.

Ο κ. Τσουρουκίδης είπε στην Πρωινή ότι το τελευταίο διάστημα τηλεφωνούν αρκετοί στον ίδιο και την υπηρεσία.

Πρόκειται για πολίτες που δηλώνουν ότι έχουν κόψει τα χόρτα και τα κλαδιά από την περιοχή του σπιτιού τους. Ενημερώνουν τον αντιδήμαρχο ότι τα έχουν τοποθετήσει δίπλα στον κάδο ή έχουν αυτή την πρόθεση. Κάθε τέτοια τηλεφωνική επικοινωνία και ενημέρωση εκλαμβάνεται ως μία θετική αντίδραση του κοινού.

Έτσι ο αντιδήμαρχος φροντίζει ώστε σε αυτές τις περιπτώσεις η υπηρεσία να δρα άμεσα. Την επόμενη ημέρα. Με προϋπόθεση οι συμπολίτες να δένουν τα κλαδιά με σκοινί προκειμένου εύκολα να μεταφέρονται από το σημείο όπου τα τοποθέτησαν στην καρότσα του φορτηγού. Το φορτηγό που απομακρύνει χόρτα και κομμένα κλαδιά δούλεψε στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στη συνοικία της Κηπούπολης. Το δε πολυμηχάνημα που κόβει τα χόρτα στην άκρη του δρόμου,  το προηγούμενο διάστημα δούλεψε σε δρόμους των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων αλλά και στην περιοχή κοντά στα λασπόλουτρα.

 

 

Διαβάστε επίσης