Με συνεννόηση οι κατεδαφίσεις στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου

 Με συνεννόηση οι κατεδαφίσεις στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου

Πετυχημένη ήταν η επίσκεψη του Δημήτρη Καιρίδη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Καβάλας, στο πρώην στρατόπεδο “Ασημακοπούλου”.

Έγινε το πρωί της Παρασκευής (16/3). Δεν ήταν τυχαίο ότι αυτός που τον περίμενε και συζήτησε μαζί του ήταν ο Δήμαρχος. Μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεννόηση ώστε το επόμενο διάστημα να κατεδαφιστούν ντουβάρια περιμετρικά.

Πρώτο και βασικό αυτό στην πίσω πλευρά του πρώην στρατοπέδου, στη συνέχεια και αυτό προς την πλευρά των κτιρίων του ΟΑΕΔ. Η εφαρμογή του σχεδίου πόλης Περιγιαλίου με δρόμους που θα έχουν μεγαλύτερο πλάτος από το σημερινό, είναι προτεραιότητα του Δήμου.

Ειδικά τώρα που το ΤΕΘΑ “έχασε” όλα τα δικαστήρια που προκάλεσε. Προβλέπεται σύμπτυξη της δομής ενώ λέγεται ότι θα μειωθούν οι χώροι φιλοξενίας των μεταναστών- προσφύγων. Σίγουρα θα αδειάσει ένα κτίριο, ίσως και περισσότερα.

Αυτό θα συμβεί επειδή τα όρια του πρώην στρατοπέδου μειώνονται και η περίφραξη κατασκευάζεται από την αρχή. Σε νέα σημεία. Ταυτόχρονα ο Δήμος “μπαίνει” στην ιδιοκτησία του εντός του πρώην στρατοπέδου.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης  μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ικανοποιημένος από όσα είδε και γνωρίζει, χαρακτηρίζοντας τη δομή ασφαλή και χωρίς εντάσεις. Σε ερώτηση για τη διακοπή λειτουργίας της ώστε όλος ο χώρος να αποδοθεί στο Δήμο, δεν ήταν συγκεκριμένος.

Ζήτησε ρεαλισμό. Θύμισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα από δύο διαδρόμους μεταναστών, η μοναδική χώρα όπως είπε με αυτό το χαρακτηριστικό.

Διαβάστε επίσης