• 20 Απριλίου 2024,

Με τέτοιες λιακαδούρες πως να μαζευτούμε ;

 Με τέτοιες λιακαδούρες πως να μαζευτούμε ;

Το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων έχει περάσει και μας έχει μείνει το απεριτίφ, ο Αγιασμός των υδάτων, την ερχόμενη Παρασκευή.

Για κάποιους αυτή η αργία ημέρα Παρασκευή είναι μία πολύ καλή αφορμή για να προκύψει άλλο ένα τριήμερο – τετραήμερο  επιστρατεύοντας με μαεστρία , για άλλη μια φορά και τον Άγιο Ενδιάμεσα , τον δημοφιλέστερο άγιο της χώρας μας.

Φέτος τα Χριστούγεννα την μεγάλη διαφορά έκανε ο καιρός που ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος.

Με  λιακαδούρες  και θερμοκρασίες σταθερά πάνω από τους 15 βαθμούς κελσίου ο κόσμος έβγαινε νωρίς το πρωί από το σπίτι του και δεν μαζευόταν με τίποτα.

Όλες αυτές τις ημέρες είναι αλήθεια ότι δώσαμε πολλούς αγώνες γλεντιού «εκτός έδρας».

Και επειδή ο καλός καιρός συνεχίζεται θα υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας για την επιστροφή στην καθημερινότητα με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Μετά τα φαγοπότια των εορταστικών ημερών οι περισσότεροι το έχουν ρίξει στο περπάτημα και στο τζόκινγκ προκειμένου να αρχίσουν να χάνουν αυτά που βάλανε τις προηγούμενες ημέρες.

 

Το νέος έτος ξεκίνησε με μία άσχημη είδηση σχεδόν ανατριχιαστική αφού στην Βέροια μία μητέρα με ψυχολογικά προβλήματα που στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική πέταξε το 11 μηνών βρέφος της  στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Για άλλη μια φορά όλοι γνωρίζανε τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε αυτή η γυναίκα αλλά  κανείς δεν έκανε τίποτα.

Σε οποιαδήποτε άλλο  οργανωμένο κράτος αυτή η μητέρα θα ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση ( και με τέτοιο ιστορικό) και με την πρώτη περίεργη συμπεριφορά θα της παίρνανε το μωρό.

 

Βαθειά ανάσα για όλα τα  καταστήματα εστίασης , καφέ , μπαρ και  νυχτερινά κέντρα διασκέδασης οι προηγούμενες ημέρες που δεν θύμιζαν σε τίποτα τα Χριστούγεννα των δύο προηγούμενων ετών που παίζαμε κρυφτούλι με τον Covid.

Ο κόσμος λειτούργησε με παρόμοια ορμή σαν αυτή που είχανε το περασμένο καλοκαίρι οι τουρίστες εσωτερικού και εξωτερικού.

Όλοι βγήκανε έξω με μανία γιατί τους είχε λείψει.

 

Στην πρωτεύουσα η αλλαγή του χρόνου γιορτάστηκε παραδοσιακά στην πλατεία Συντάγματος με Γιώργο Περρή  και Μάριο Φραγκούλη.

Αυτός ρε παιδιά ο Μάριος ο Φραγκούλης μήπως το έχει παρακάνει με τα botox ;

Τρομάξαμε να τον αναγνωρίσουμε.

Έχει γίνει σαν τον Τζο Ιγκλς από την τηλεοπτική σειρά την δεκαετία του ‘80 «Μικρό σπίτι στο λειβάδι».

 

Ο καλός καιρός συνεχίζεται και την άφιξη του χειμώνα την αναμένουμε μετά τις 15 του Γενάρη.

Τελευταία μεγάλη έξοδο το τριήμερο των Φώτων.

 

Μία από τις πιο δύσκολες και βαρετές διαδικασίες ο ξεστολισμός του εορταστικού διάκοσμου σε κάθε σπίτι αλλά και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Όλα θα πρέπει με προσοχή να τοποθετηθούν στις κούτες και να σηκωθούν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε , πρώτα ο θεός, και του χρόνου.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα , καλή χρονιά με υγεία και τύχη !

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης